En kolay sulu patates yemeği nasıl yapılır? Patates yemeğinin püf noktaları

Öğrenci evlerinde çok pişen aynı zamanda yemem yapmayı öğrenenlerin pilavdan sonraki adımı olan patates yemeği, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Kalabalık misafirlere bile hazırlanabilen enfes patates yemeği, hem kolayca pişer hem de yapımı oldukça pratiktir. Sulu yemekler arasında listenin başında yer alan enfes patates yemeğinin pratik tarifini öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Patates, Türk mutfağında neredeyse tüm yemeklerde kullanılan bir sebzedir. Kolay pişmesi sayesinde kadınların sıkça tercih ettiği patates sofralara birbirinden lezzetli hal ile sofralarda yerini alır. Ancak yüzyıllardır yapılan ve genellikle yemek yapmayı öğrenenlerin ilk pişirdikleri sulu yemek kategorisinde yer alan patates yemeğinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Patates yemeği etli ve etsiz şekilde yapılabilmektedir. Et olarak kıyma, kuşbaşı veya kemikli et tercih edilebilir. Etsiz bir patates yemeği ise; akla yavan bir yemek olarak gelse de birkaç tüyo ile inanılmaz lezzetli tarifler ortaya çıkarabilmek mümkündür. Anadolu kadınlarının yüzyıllardır mutfağında pişirdiği leziz patates yemeğinin tarifi haberimizde.

sulu patates yemeği

sulu patates yemeği

Fırında köfte patates nasıl yapılır? Sulu fırında köfte patates yemeği tarifiİLİŞKİLİ HABERFırında köfte patates nasıl yapılır? Sulu fırında köfte patates yemeği tarifi

PATATES YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet patates
1 adet soğan
2 kaşık biber salçası
3 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tepeleme olmasın pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su

Kolay sulu köfte tarifi! En kolay sulu köfte nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKolay sulu köfte tarifi! En kolay sulu köfte nasıl yapılır?

sulu patates yemeği

sulu patates yemeği

Fırında baharatlı patates nasıl yapılır? En kolay fırında baharatlı patates tarifiİLİŞKİLİ HABERFırında baharatlı patates nasıl yapılır? En kolay fırında baharatlı patates tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle tencereye yağı alıp ocağın altını kısık açın. Soğanları küçük küçük doğrayıp kavurun.

Ardından salçayı da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

Patatesleri küp küp doğrayarak, kavrulan soğanların içerisine ilave edin. 

Biraz karıştırdıktan sonra tuzu, pul biberi ekleyerek suyu da ekleyin. Kaynayana kadar kapağına kapatın.

Patatesler piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0