En kolay üzümlü kek nasıl yapılır? Kuru üzümlü kek tarifi

Çayın yanında enfes bir üzümlü kek pişirmeye ne dersiniz? Tadı muhteşem yıllardır Türk mutfağının vazgeçilmezi olan üzümlü kek, adeta çay ve kahve saatleri için yapılmış bir şaheser. Peki evde kolay bir şekilde üzümlü kek nasıl yapılır? Tarifi için yazımıza göz atabilirsiniz.

Sade kek sevmeyenler; çikolatalı, tarçınlı, cevizli, portakallı olarak pişirmeyi elbette denemişlerdir. Bu çeşitler arasında en çok tercih edilen ve en hafif olan üzümlüdür.  Üzümün dahil olduğu yer şenlenir, tatlanır. Bu tarif özellikle meyve seven ve meyveli pastaları tercih edenlerin severek tükettiği bir tariftir. Hamur işlerine meyveler her zaman yakışır.  Kekin o yumuşacık dokusu arasında gizlenen minik üzüm taneleri, keke muhteşem bir lezzet katıyor. Kek yaparken, bu üzümlü kek için de geçerlidir, özellikle yumurta, yoğurt veya sütün oda sıcaklığında olması iyi olacaktır. Bu işlem, kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır. Üzümleri veya kuru meyveleri kekinize dahil etmeden mutlaka önce, 1 tatlı kaşığı un ile karıştırıp, una bulayın. Sonra fazla kalan unu silkeleyip, meyvelerinizi keke dahil edin. Bu işlem de kekin içinde üzümlerin çökmemesini sağlayacaktır. Çayın yanına yapılabilecek en güzel tariflerden biri olan kuru üzümlü kek tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Dünyanın en kolay keki mermer kek nasıl yapılır? Enfes mermer kek tarifiİLİŞKİLİ HABERDünyanın en kolay keki mermer kek nasıl yapılır? Enfes mermer kek tarifi

ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

üzümlü kek tarifi

üzümlü kek tarifi

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ilave ederek, köpük köpük olana kadar karıştırın.

Kalan malzemeleri yavaş yavaş içerisine ekleyerek, homojen karışımın haline getirin.

En sona kuru üzümleri bırakın. Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün, üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Pratik limonlu bulut kek tarifi! Wolke kek nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERPratik limonlu bulut kek tarifi! Wolke kek nasıl yapılır?

170 derece fırına keki koyarak 40 dakika pişirin.

Dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0