Pratik ikramlık kurabiye tarifi

Çay saatlerinde ikramlık farklı ve basit bir kurabiye tarifi hazırlamak istiyorsanız, mutlaka bu tarife bir göz atmalısınız. Damakta eriyen enfes ikramlık kurabiyenin tarifine haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

Çok hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çay demlenirken fırında hızlıca pişecek enfes ikramlık kurabiyenin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Damakta eriyen, ağızda dağılan enfes ikramlık kurabiye kavanozda da saklayabileceğiniz pratik bir tarif.  Bir yapışta çok fazla kurabiye çıkıyor, içerisinde sirke sayesinde çok uzun süre dayanıyor. Misafiriniz geldikçe kavanozlardan çıkarıp ikram etme şansına da sahipsiniz. İkramlık kurabiyenin tarifi haberimizin detaylarında.

İKRAMLIK KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

3 yemek kaşığı pudra şekeri
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3 - 3,5 su bardağı un
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu

Bulamak için;

1 su bardağı pudra şekeri

pudra şekerli kurabiye

pudra şekerli kurabiye

YAPILIŞI

Öncelikle tereyağı ve pudra şekerini bir kabın içerisinde güzele karıştırın. Arından Hindistan cevizi, kabartma tozunu ilave edin ve karıştırma işlemine devam edin.

Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Homojen kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 

180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin ve oda sıcaklığına gelene bekleyin.

Derin bir kasenin içerisine pudra şekerini alıp, kurabiyeleri güzelce bulayın.

Tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hindistan cevizli Selanik tatlısı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Hindistan cevizli Selanik tatlısı nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Deniz 3 yıl önce

Tarif güzel ancak sıvı yağ ve sirke hangi aşamada konulacak yazmıyor. Ayrıca tereyağı koymuşken sıvı yağ da koymamız gerekiyor mu yoksa malzeme listesine sıvı yağ yanlışlıkla mı eklendi ?

sude 4 yıl önce

bayıldım tariflerinize müthişşşşşşşşşş