Soğuk yoğurtlu semizotu çorbası nasıl yapılır?

Genellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek için yapılan yoğurtlu semizotu çorbası kıvamıyla herkesin seveceği türden. Pratik bir şekilde yapabileceğiniz yoğurtlu semizotu çorbasını siz de evde kolayca pişirebilirsiniz. Hem doyurucu hem de besleyici özelliğiyle diyet listelerinde yer alacak yoğurtlu semizotu çorbası Anadolu mutfağında sık sık yapılıyor. Yoğurtlu semizotu çorbasının tarifi yazımızda.

Semizotu sebzesine Antep'te pimpirim otu denir. Besin değeri yüksek olan semizotunun birçok hastalığa koruyucu etkisi var. Başta C ve A vitamini olmak üzere pek çok vitamin içeren semizotu, Omega 3 ihtiyacının bir bölümünü de karşılıyor. Siz de semizotunu kullanarak hem vücuda faydalı olacak bir çorba hazırlamak ister misiniz? Üstelik yaz sıcaklarında soğuk soğuk servis edebileceğiniz yoğurtlu semizotu çorbasının tarifi haberimizin detaylarında. Hem pratik hem mideyi rahatlatan bir çorba, semizotlu soğuk çorba tarifi. Pişirmeden, kolaylıkla yapabileceğiniz semizotlu soğuk çorba!

Semizotunun faydaları nelerdir? Semizotunu yoğurtla karıştırıp tüketirseniz...İLİŞKİLİ HABERSemizotunun faydaları nelerdir? Semizotunu yoğurtla karıştırıp tüketirseniz...

SEMİZOTU ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 demet semizotu
2 diş kıyılmış sarımsak
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
5 su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz
2 su bardağı süzme yoğurt

En kolay semizotu yemeği nasıl yapılır? Semizotu yemeği püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay semizotu yemeği nasıl yapılır? Semizotu yemeği püf noktaları

yoğurtlu semizotu çorbası

yoğurtlu semizotu çorbası

YAPILIŞI

Öncelikle semizotunu bol suyun içerisinde güzelce yıkayarak, küçük küçük doğrayın.

Tencereye bulgur ve suyu koyup yumuşayana kadar pişirin. Ardından semizotlarını ilave ederek iyice pişirin. 

Kıyılmış sarımsak, baharat, tuz ve yoğurdu bir kasede çırpın. Semizotuna ekleyip soğutun.

Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0