Kahvaltılık pofuduk ekmek nasıl yapılır? Pofuduk ekmek tarifi

Sabah kahvaltılarını farklı tarifler deneyerek adeta bir lezzet şölenine çevirmek ister misiniz? Evde ekmek yoksa ve yumuşacık ve sıcacık bir ekmek pişirmek istiyorsanız mutlaka vereceğimiz tarifi denemelisiniz. İçerisine ister bir şeyler koyarak sandviç yapın isterseniz de sabah kahvaltılarının baş tacı olan menemene banın. Karşınızda kahvaltılık pofuduk ekmek tarifi:

Günün en önemli öğünü olan sabah kahvaltılarında özel lezzetler sevdiklerinize mutlu etmek istiyorsanız bu tarif tam size göre... Türk mutfağımızın en vazgeçilmez özelliği uzun uzun geçen ve birden fazla çeşitli lezzetli sofraların hazırlandığı kahvaltılardır. Hafta sonları bu kahvaltılar sevdiklerinizle bir araya gelince daha keyifli oluyor. Siz de bu hafta sonu kahvaltıya lezzetli ekmekler pişirmeye ne dersiniz? Yapımı oldukça basit olan bu ekmeklere herkes bayılacak. 

POFUDUK EKMEK TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı un

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Susam
Çörek otu

pofuduk ekmek tarifi

pofuduk ekmek tarifi

YAPILIŞI

Ilık su, toz şeker ve mayayı bir kabın içine alın ve karıştırmaya başlayın. 

Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek bir süre daha yoğurun. 

Karışımın içine azar azar unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. 

Hamurun yoğurma işlemi bittikten sonra mayalanması için bir saat kadar bekleyin. 

Mayalandıktan sonra hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar kopararak tepsiye dizin. 

Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak hamurların üzerine sürün, üzerine susam ve çörek otu ekleyerek 120 derecede 30 dakika pişirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0