Üzüm reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında üzüm reçeli tarifi

Mevsimin lezzetli olan meyvesi üzümle kışın afiyetle tüketebileceğiniz reçel yapabilirsiniz. Kendi ellerinizle yapacağınız üzüm reçeli vitamin ve mineral bakımından oldukça daha faydalı olacaktır. Peki ev de üzüm reçeli nasıl yapılır? Püf noktaları neler? Öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Üzüm, ülkemizde binlerce çeşidiyle karşılaştığımız herkes tarafından severek tüketilen bir meyvedir.  En eski meyvelerden biri olan üzüm, dünya medeniyetlerini temsil eden hemen her sanat eserinde yerini almaktadır. Asmagiller familyasından gelen üzüm, tırmanıcı ya da sarılan bitkiler grubuna dahil edilmektedir. Metrelerce uzayan asmalardan toplanan üzümler kırmızı, yeşil, sarı ya da siyah renkte olabilir. Yüklü miktarda enerji veren üzüm aynı zamanda kişinin midesinin ve sindirim sisteminin de dinlenmesini sağlayan üzüm,  1200 çeşidi Türkiye’de bulunmaktadır. Her çeşidin kendine özgü tadı ve yetiştiriliş detayı bulunmaktadır. 

Kanserle savaşta bir numaralı silah olan üzüm aynı zamanda sağlıklı kişinin bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Yalnızca içinde bulunanlarla değil kabuk ve çekirdekleriyle dahi oldukça besleyici bir meyvedir. Siz de üzümü sofralarınıza bin bir çeşit lezzet olarak getirebilirsiniz. Bu lezzetlerden biri de üzüm reçelidir. Peki evde üzüm reçeli nasıl yapılır?

En kolay şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftaliden tam kıvamında reçel yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftaliden tam kıvamında reçel yapmanın püf noktaları

üzüm reçeli evde nasıl yapılır

üzüm reçeli evde nasıl yapılır

ÜZÜM REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

3,5 kilo üzüm
2 kilo şeker
1 adet limon

Üzeri için;

Kavrulmuş susam
Yumurta akı

üzüm reçeli tarifi

üzüm reçeli tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle üzümleri tane tane ayırıp bol suyun içerisinde yıkayın.

Ardından tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin. İlk olarak yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.

En kolay erik reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında erik reçeli tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay erik reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında erik reçeli tarifi

2 saat pişirdikten sonra limon suyunu sıkıp kavanozlara doldurun.

Ters çevirip, 1 gece beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0