En kolay Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Arnavut ciğeri yapmanın püf noktaları

Akşam yemeklerinde hem lezzetli hem çok kolay bir tarif denemek istiyorsanız arnavut ciğeri tarifini denemelisiniz. Çocukların ve büyüklerin seveceği Arnavut ciğeri, ekmek arası da yapabilirsiniz. Çok eski yıllardan beri yapılan Arnavut ciğerinin en pratik tarifi bugünkü yazımızda.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Arnavut ciğeri, geleneksel olarak soğan ve maydanozla servis edilen acı biber baharatlı yağda kızartılmış kuzu veya dana karaciğer küplerinden oluşan bir Türk yemeğidir. Ciğerin küçük parçalar halinde kesilip una bulandıktan sonra kızartılmasıyla yapılan Arnavut ciğeri, besleyici özellikleri ile insan sağlığına çok faydalıdır. İsteğe göre sıcak ya da soğuk bir şekilde servis edilebilen bu lezzet, Osmanlı döneminde bol bol yapılıyordu. Bu enfes lezzeti kendi ellerinizle püf noktalarına dikkat ederek pişirmek isterseniz mutlaka hazırladığımız yazıyı incelemelisiniz. Lezzeti çok eski zamanlardan bugüne kadar ulaşan Arnavut ciğeri lezzetinin yanı sıra zengin besin içeriği ile de ön plana çıkmaktadır. Protein içeriği, besinlerden fazla alamadığımız D vitamini içeriği ile sağlıklı beslenme programı için de ciğer tercih edilmelidir. Yanında tercih edilecek salatalar, soğan, maydanoz ve sumak karışımı da Arnavut ciğerini sağlıklı ve lezzetli kılan bir seçim olacaktır.

En kolay ciğer çorbası nasıl yapılır? Ciğer çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ciğer çorbası nasıl yapılır? Ciğer çorbası yapmanın püf noktaları

arnavut ciğeri nasıl yapılır

arnavut ciğeri nasıl yapılır

  • Arnavut ciğerinin yapımında dikkat edilmesi gereken ilk nokta ciğerin küp küp doğranmasıdır. Bu ciğere özelliğini veren kesim şeklidir. Bununla birlikte lezzetine lezzet katacak unlanma işleminden sonra kızartılması da Arnavut ciğerinin öne çıkan özelliklerindendir.
  • Doğrama aşamasının öncesi ciğerin temizlenme aşaması olacaktır. Ancak temizleme adına ciğerin yıkanmaması önemlidir.
  • Yumuşak bir kıvamda olabilmesi için ciğerin yıkanmamasına dikkat edilmelidir.  Zarı çıkarılmalıdır. Kıvamı için temizlenme aşaması kadar ciğer türünün seçilmesi de önemlidir. Aksi takdirde lezzetsiz ve sert bir ciğer ortaya çıkabilmektedir.
  • Genellikle dana ciğerinden yapılan Arnavut ciğeri, kuzu ciğerine göre daha yumuşak bir kıvamda olur. Kuzu ciğerinden yapılan Arnavut ciğerinin kolayca dağılabilme ve sert kıvamda pişme ihtimali daha yüksektir. Dolayısıyla dana ciğerinin tercih edilmesi daha iyi olacaktır.

Mangalda ciğer şiş nasıl yapılır? En kolay ciğer şiş tarifiİLİŞKİLİ HABERMangalda ciğer şiş nasıl yapılır? En kolay ciğer şiş tarifi

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo ciğer 
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz kişniş
2 adet patates
2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ

Sumaklı soğan için;

1 adet kırmızı soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
Yarım demet doğranmış maydanoz

arnavut ciğeri

arnavut ciğeri

En kolay ciğer sarma nasıl yapılır? Gömlek yağından ciğer sarma tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay ciğer sarma nasıl yapılır? Gömlek yağından ciğer sarma tarifi

YAPILIŞI

Ciğerleri temizledikten sonra una bulayın. 

Una bulanan ciğerleri yağlı tavaya atın ve kızartmaya başlayın. Bunun ardından patatesleri küp küp doğrayarak farklı bir tavada kızartın. 

Tavada sotelediğiniz ciğerlerin üzerine baharatları ilave edin. 

ARNAVUT CİĞERİ NASIL YAPILIR

ARNAVUT CİĞERİ NASIL YAPILIR

Daha sonra patatesler ile ciğerleri aynı tavaya alın ve beraber kızartmaya devam edin. Tamamen kızaran ciğer ve patatesleri servis tabağına alın. 

Aynı tavanın içinde hilal şeklinde doğradığınız soğanları karamelize edin ve soğanların üzerine maydanozları ekleyerek kavurun. 

Soğanları servis tabağında bulunan ciğer ve patateslerin üzerine koyun ve servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0