En kolay tartolet nasıl yapılır? Tartolet yapmanın püf noktaları

Küçük tartlar halinde yapılan hem hafif hem de çok lezzetli olan tartoleti kendiniz yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre... Misafilerinize şık sunumlu atıştırmalıklar sunmak isterseniz kısa sürede tartolet yapabilirsiniz. Peki evde tarlolet nasıl yapılır?

İçerisindeki kreması ve enfes kurabiyesiyle hafızalara kazınan tartolet, lezzetiyle olduğu gibi görseliyle de gözleri doyuran, yiyen herkesin tarifini isteyeceği yapılması oldukça pratik meyveli bir tatlı. İstediğiniz meyvelerle süsleyebilir, tatlıyı çok seven çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz. Aklınızdan tartolet yapmak geçiyor ve " meyveli tartolet tarifi, tartolet nasıl yapılır " düşünüyorsanız yazımızı mutlaka incelemelisiniz. Evde tartolet yapmak başlangıçta birçok kişinin gözünü korkutabilir, ancak bu pratik tarifle ve paylaşacağımız püf noktalar ile hızlı ve lezzetli sonuçlar elde etmek mümkün. Krema dolguları ve mevsim meyveleri ile servis edeceğiniz tartoletler, beğenileri toplamanızı sağlayacak. Genellikle pastanelerden hazır alınan tartolet, özellikle çay saatlerinde tercih ediliyor.

En kolay erikli tart nasıl yapılır? Erikli tart yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay erikli tart nasıl yapılır? Erikli tart yapmanın püf noktaları

evde tartolet nasıl yapılır

evde tartolet nasıl yapılır

TARTOLET TARİFİ:

MALZEMELER

150 gram tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya 
1 yumurta
2 buçuk su bardağı un

Kreması için;

2 buçuk su bardağı süt 
3 yemek kaşığı dolusu nişasta 
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 poşet toz krem şanti 

evde tartolet

evde tartolet

YAPILIŞI

Hamuru hazırlamak için un hariç tüm malzemeleri yoğurun. 

Daha sonra unun içine azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. 

Oluşan hamurdan parçalar kopararak daha önceden yağlanmış olan tartolet kalıplarının içine yerleştirin. 

Hamuru kalıpların içine yerleştirdikten sonra kabarmaması için çatalla delikler açın. 

180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 

Pişen tartolet hamurlarını soğumaları için serin bir yerde bekletin. 

Bu sırada kremayı hazırlayın. Kremayı hazırlamak için; tencereye sırasıyla süt, nişasta ve toz şeker koyarak karıştırın. 

Karışım krema kıvamına gelince içine tereyağını koyarak karıştırın. 

İyice kaynayan kremayı ocaktan alın ve içine toz krem şanti koyun. Bu işlemin ardından kremayı çırpın. 

Oluşan kremayı tartoletlerin içine sıkın ve meyveler ile süsleyin. 

Afiyet olsun...

TARTOLET YAPIMININ PÜF NOKTALARI

  • Yumuşak ve ağızda dağılan bir hamura sahip olmak için pudra şekeri tercih etmek doğru karar olacaktır. Toz şeker kullanmak hamurunuzu ufalanabilir hale getirebilir. Tartoletlerin en iyi yanı ise şeker miktarını tercihine göre değiştirebiliyor olmanız.

     
  • Klasik tartolet hamuru genellikle yumurta sarısı ile zenginleştirilir. Bu tarifte, 1 tam yumurta kullanmak oldukça kusursuz bir tartolet elde etmenizi sağlayacak. Dilerseniz yumurta sarısını 1-2 yemek kaşığı krema ile kullanabilirsiniz. Ancak bu ilk denemeniz ise sadece yumurta kullanmak sizi daha doğru bir sonuca götürecektir. Eğer yumurtasız yapmanız gerekiyorsa her yumurta sarısı için 2 yemek kaşığı yoğurt kullanabilirsiniz.
     
  • Soğutulmuş veya buzlu su kullanmak tereyağını soğuk tutmamızı sağlayacaktır. Bu tarifte çok az su kullanmanız gerekiyor. Fazla su eklemek, hamurdaki gevrek dokuyu alacaktır ve sıkılaştırır.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0