Ağızlara layık telli baba tatlısı nasıl yapılır?

Klasik tatlılardan uzak iç dolgulu aynı zamanda şerbetli enfes bir tatlı pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokma lokma yediren telli baba tatlısının tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Hem sofralara çok yakışan aynı zamanda misafirlerin beğeneceği telli baba tatlısının tarifine bugünkü yazımızdan kolayca ulaşabilirsiniz.

Kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesine verilen isimdir.En çok Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilen kadayıftan birden fazla tatlı pişirebilirsiniz. Arapçadaki "kadife" sözcüğünün çoğulu olan kadayıfla farklı bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Telli baba tatlısı son günlerde adını altın harflerle yazdıran bir lezzet. Sadece yarım saatte hazırlanabilen bu tarif, iç dolgusuyla da damaklarda iz bırakıyor. İçerisine eklenen ceviz ve kadayıfın buluşmasıyla ağızlarda dağılan telli baba tatlısının püf noktalarıyla hazırlanan tarifi haberimizin detaylarında.

TELLİ BABA TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

100 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçi için;

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için;

2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon

YAPILIŞI

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle şerbetinden başlayabilirsiniz. Bir tencerede şekeri,suyu ve limonu 10 dakika boyunca kaynatın. Soğuması için kenara alın.

İç harcı hazırlayabilirsiniz. Kavrulmuş kadayıfla cevizi bir kasede karıştırın. 

Hamur için malzemelerini ayrı bir kabın içerisinde güzelce yoğurun. Bu hamurdan istediğiniz büyüklükte koparıp arasına kadayıflı harçtan koyun ve kapatın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirip, soğuk şerbete bandırın. İsteğe göre tekrar kadayıfa bulayabilirsiniz.

Hafif dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0