En kolay Yozgat böreği nasıl yapılır? Yozgat böreğinin püf noktaları

Ülkemizin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve doğasıyla dillere destan Yozgat ilimizin meşhur bir tarifi ile karşınızdayız. Yozgat'ta düğünlerde bayramlarda yapılan vitamin kaynağı ıspanaklı börek adeta çıtır çıtır tarifiyle herkesin çok beğeneceği bir lezzet. Peki Yozgat böreği nasıl yapılır? Tarifi haberimizin detaylarında.

İçerisinde hem sebze hem de pastırma bulunan ve yöresel bir lezzet olan Yozgat böreği, kahvaltı için bu çıtır çıtır akşam yemeği için muhteşem bir ara sıcak olacak. Sevdiklerinizle beş çayında afiyetle yiyebileceğiniz Yozgat böreği ister fırında isterseniz tavada yapılıyor. Yozgat'ın meşhur lezzetlerin başında gelen bu börek, kolaylıkla yapılabiliyor. Misafiriniz geldiğinde pratik bir şekilde hazırlanabilen bu böreğin püf noktalarını ve pişirme tekniklerini bugünkü yazımızda bulabilirsiniz. 

YOZGAT BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilogram ıspanak
1 adet soğan
100 gram pastırma
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Yarım kilogram yufka
Karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

Yıkadığınız ıspanağı su koymadan bir tencerede kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ayrı bir tencerede tereyağı ile kavurup, üzerine domates rendesini ve doğradığınız pastırmayı ekleyin.

En son çiğ olarak yumurtayı ve karabiberi ekleyin.

Yufkaları dilediğiniz şekilde bölün, iç harcınızı yerleştirin ve üçgen şekilde veya rulo şekilde sarın.

Derin bir tencere içerisinde, kızgın yağda kızartın.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0