Çocuk beslenmesinde doğrular ve yanlışlar

Çocukların beslenmelerinde doğru bilinen yanlışları sizler için araştırdık. İşte sağlıklı bir gelişim için dikkat etmeniz gerekenler...

Çocuğunuzun doğru ve sağlıklı bir şekilde beslenerek gelişimine yardımcı olmak istiyorsanız, beslenme konusunda oldukça dikkatli olmalısınız. Farkında olmadan  tüketilen bazı besinler, birtakım sorunları da beraberinde getirebilir. İşte beslenme konusunda doğru bilinen yanlışlar...

Yanlış: Ne kadar çok süt içerse kemikleri o kadar güçlü olur

Doğru: 1 yaşından sonra çocuklarda yapılan en büyük beslenme hataları 500 ml'den fazla süt tüketimidir. Aşırı miktarda süt içen çocuklarda hem iştahsızlık olur hem de demir eksikliğinden dolayı kansızlık görülür.

Yanlış: Yemek yemeyen çocuklar televizyon karşısında yemek yiyebilir

Doğru: Çocuklar yemek yedikleri zaman tükettikleri besinleri bilinçli ve tadını alarak büyük bir keyifle yemeliler. Çizgi film karşısında yemek yedirmek, çocuğun bilinçsiz bir şekilde besin tüketmelerine neden olur.

Yanlış: Ceviz, badem, fıstık her zaman yedirilmeli

Doğru: Kuruyemişler her ne kadar sağlık açısından faydalı olsa da bazı besinler bazı bünyelerde alerjik reaksiyonlar gösterir. Sizde çocuğunuzun herhangi bir besine karşı alerjisi olup olmadığını anlamak için her besinleri ilk 3 gün tek başına vermelidir.

Yanlış: Vitamin ihtiyacı ev yemeklerinin suyundan alınmalı

Doğru: 1 yaşından küçük bebekler için ev yapımı yetişkin yemekleri zararlıdır. Besinlerde bulunan aşırı tuz böbreklerde sodyum yükü oluşturarak ileriki yaşlarda şeker ve obezite riskini artırır.

Çocuklar kahve içebilir mi? Zararlı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar kahve içebilir mi? Zararlı mı?

BİR YORUM YAPIN 0