3 dakika kuralı nedir? Neden önemli?

Uzmanlar, ebeveynlere çocuk yetiştirilmesine dair önemli bilgiler verdi. İşte her anne ve babanın uygulaması gereken 3 dakika kuralı...

Özellikle de çalışan anne ve babalar, yoğun işleri dolayısıyla çocuklarına pek vakit ayıramayabiliyor. Uzmanlar ise bu konuyla ilgili günün en kıymetli anı olan 3 dakika kuralını sizler için açıkladı. Peki, bu 3 dakika kuralı nedir? İşte cevabı...

Bu kural, ebeveynin çocuğuyla uzun veya kısa süren ayrılıkların sonunda beraber olmayı telkin eder. Mesela bir mekanda iken 5 dakikadır birbirinizi görmediyseniz bile bu kuralı uygulamaktan kaçınmamalısınız.

Çocuğun gözleri ile aynı hizada olmak ve çocuğa 3 dakika boyunca sarılmak, ayrı kalınan vakitte neler olduğunu sormanın bir başka yoludur. Çocuğunuzu okuldan aldığınızda, ya da işten eve döndüğünüzde bu kuralı uygulamayı ihmal etmemelisiniz.

3 DAKİKA KURALI NE İŞE YARAR?

Pedagoglara göre, çocuk karşılaşmanın ilk anlarında hatırlayabilecekleri bilgileri anlatırlar. Bu sayede ebeveynler, çocuklarıyla ilgili önemli olayları atlamazlar. İşte bu yüzden her anne ve baba çocuklarında 3 dakika kuralını uygulamalıdır.

Çocuklarda meslek seçerken nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda meslek seçerken nelere dikkat edilmeli?

BİR YORUM YAPIN 0