Çocuklara her gün sorulması gereken sorular

Ebeveynlerin her gün çocuklarına sorması gereken üç soruyu sizler için derledik. İşte çocuğunuzda sormayı ihmal etmemeniz gereken 3 soru...

Özellikle de çalışan bazı anne ve babaların çocuklarıyla ilgili yaptıkları en büyük hata, yeterli ilgi ve değeri onlara yansıtamamalarıdır. Çocuğuyla güçlü ve sağlıklı bir iletişiminin olmasını isteyen ebeveynler, en az 2 saatini çocuğu için ayırmalı ve onlara bazı sorular sormalıdır. Bu soruların sorulması çocukların kendilerini anlatabilmesi ve hayal güçlerini geliştirebilmeleri için oldukça önemlidir. Peki, bu sorular neler? İşte o sorular...

1- ŞUAN NE YAPMAK İSTERSİN?

Her ebeveyn çocuğu için en iyisini kendisinin bildiğini düşünür. Genellikle de doğrudur ama kimi zaman onların yerine karar verirken onların da düşüncelerini öğrenmekte fayda var. Bunun için herhangi bir olay yada durum karşısında önce çocuğunuzun ne yapmak istediğini öğrenmelisiniz.

2- YARDIM ETMEME GEREK VAR MI?

Özellikle de okul çağındaki çocuklarda uygulanan temel yöntem, çocuğun kendi kendine öğrenmesini sağlamaktır. Ancak, bazı anneler çocuğunun daha olayı anlamasına izin vermeden müdahale etmeye çalışıyor. Bu da olmaması gereken tutumların başında geliyor. Siz ebeveyni olarak ilk önce yardıma ihtiyacı olup olmadığını öğrenmelisiniz. Eğer çocuğunuz o işi tek başına yapabilecek kabiliyette ise müdahale etmemeniz daha doğru olacaktır.

3- YENİ ARKADAŞIN İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSUN?

Okulun ilk gününde çocuğunuz yeni birisiyle tanıştığı zaman, onun hakkındaki düşünceleri öğrenmelisiniz. O kişiyle ilgili neler hissettiğini öğrenmek, hem onu daha iyi tanımak hem de onun hislerini ifade edebilmesini sağlayabilmek için önemli bir adımdır.

Dikkat aşerme ile karıştırılabiliyor! Hamilelikte Pika sendromu nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Dikkat aşerme ile karıştırılabiliyor! Hamilelikte Pika sendromu nedir?
Eşarptan terlik yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Eşarptan terlik yapımı
Whatsapp'ın bilinmeyen özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Whatsapp'ın bilinmeyen özellikleri

BİR YORUM YAPIN 1

Cengiz 5 yıl önce

4- bugün Allah rızası için ne yaptın?

Toplam 7 beğeni