Anne sütünü azaltan ilaçlar hangileri? Süt kesilmesi neden olur? Anne sütü azaltan besinler...

Günlük hayatta yaşanan bazı sağlık problemlerinin önüne geçmek için kullanılan ilaçlar, emzirme dönemindeki kadınlar için tehlike oluşturabilir. Yeni doğan bebekler için hayati önem taşıyan anne sütünün azalması demek bebeğin gerekli vitamin ve mineral değerlerini almaması demektir. Bizde süt üretimini olumsuz etkileyerek anne sütünü azaltan ilaçlarının neler olduğunu sizlere derledik. Anne sütünü azaltan ilaçlar neler? Anne sütünü azaltan besinler hangileri? Anne sütünün azalmasının nedenleri...

Günümüzde artık neredeyse herkesin bildiği bir şey olan anne sütünün ilk altı aylık süreçte ne kadar önemli olduğudur. Hamilelik döneminden itibaren başlayan süt üretimi her bebeğin kendi ihtiyaç ve gereksinimlerine özel olarak üretilir iken anneye ve bebeğe mucizevi faydalar sağlamaktadır. İster sezaryende ister normal doğumda olsun belli bir süre geçtikten sonra emzirilmesi gereken bebeğin anne sütü yoluyla beslenmesi sağlanmaya çalışılır. Hastaneden taburcu olunduktan sonra eve nakledilen anne ve bebek yeni düzenlerine ve hayatlarına alışmaya çalışır iken bazı annelerde emzirme döneminde bazı problemler görülebilir. Emzirme dönemindeki bazı annelerde süt üretimi aşırı miktarda salgılandığından dolayı sütünü azaltmanın yollarını arar. Kimileri çareyi ilaç kullanmakta aramaya başlasa da uzmanlar, normal şartlar altında annelerin süt kesen ilaçları kullanmalarını önermiyor. Geçerli bir nedeni olmayıp sadece bebeğini emzirmekten vazgeçirmek için süt kesen ilaçları kullanmak yerine doğal yöntemlere başvurmak daha doğru olacaktır. İstisnai bir durum olarak annenin vücudunda iltihaplanma varsa ya da ameliyat gerektirecek bir durum söz konusu olmuşsa doktor anne sütünü kesen ilaçları önerebilir. Peki anne sütünü azaltan ilaçlar hangileri? Anne sütü azaltan besinler neler? Anne sütü nasıl kesilir? Anne sütünün azalmasına sebep olan gıdalar...

ANNE SÜTÜ AZALTAN BESİNLER! ANNE SÜTÜ AZALMASININ NEDENLERİ...

Anne sütü azaltan besinler

Anne sütü azaltan besinler

Bebeğin beslenmesinde büyük bir rol oynayan anne sütü, göğüslerdeki süt bezlerinin hareketlenmesiyle beraber kendini gösteremeye başlayacaktır. Belli bir süre sonunda göğüslerde dolup taşan sütler boşaltılmadığı zaman annenin kendisine ağrı ve acı gibi bazı sıkıntılar verecektir. Durum böyle olunca anneler birtakım çareler aramaya başlayıp bitkisel yöntemlerle azaltmaya çalışabilir. Anne sütü azaltmak için denenmiş bitkisel yöntemler neler? İşte anne sütü azaltan gıdalar...

Süt üretimini olumsuz etkileyerek anne sütünün azalmasına neden olan besinlerin başında maydanoz ve nane geliyor. Nanenin kokusu bile sütün verimini olumsuz etkileyerek bebeği emmekten vazgeçirebiliyor iken maydanoz, sütün artması için gerekli olan su tüketiminin vücut dışına atılmasına neden olur. Bu nedenle anneler mümkün olduğunca maydanoz tüketiminden uzak durmalıdır.

İçecek olarak ise Adaçayı bitkisinden yapılan çaylar, süt azaltacağından dolayı tavsiye edilmez. Özellikle de tüp bebek tedavisi uygulayan kimselerin kesinlikle tüketmemesi gerektiği söylenmektedir.

TIKLA OKU: ANNE SÜTÜNÜN MUCİZEVİ FAYDALARI NELER?

Sirke ve limon

Sirke ve limon

Sütünü bilerek azaltmak ya da kesmek isteyen anneler sirke ve limon olarak bu iki besini tüketebilir.

Nişasta unu ve nişastalı besinler de sütün azalmasına yol açacağından dolayı sütü yetersiz olan annelerin tüketmemesi gereken besin gruplarından biridir.

ANNE SÜTÜNÜ AZALTAN İLAÇLAR:

- Zayıflama ilaçları

- Doğum kontrol hapları

- Uyku ilaçları

- İdrar söktürücüler

- Nikotin

- Bazı burun açıcı ilaçlar

- Migren ilaçları

ANNE SÜTÜNE EN YAKIN SÜT HANGİSİ? ANNE SÜTÜ ARTTIRAN KÜR TARİFİ

Anne sütü azaltan besinler

Anne sütü azaltan besinler

Anne sütü yeni doğan bir bebeğin büyümesi ve gelişmesi için vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini bir arada bulundurduğundan dolayı uzmanlar, ilk 6 ay anne sütünün bebek için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguluyor. Fakat bazı nedenlerden dolayı annenin sütünün azalması veya kesilmesi halinde anne sütüne en yakın olan keçi sütü verilebilir.

Yapılan araştırmalara göre içilebilir tüm sütlerin anne sütüyle karşılaştırılmasıyla inek ve koyun sütüne göre keçi sütünün anne sütüne en yakın süt olduğu tespit edilmiştir. Aynı zamanda C vitamini bakımından anne sütü ile birebir özellikler taşıyan keçi sütü, sindirim rahatsızlığına ve ülser gibi hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir.

ANNE SÜTÜ ÇOĞALTAN BİTKİSEL KARIŞIM

MALZEMELER:

1 litre kaynamış su
3 poşet rezene çayı
50 gram elma
Yarım limon

HAZIRLANIŞI:

Kaynamış suyun içine rezene atıp 5 dakika demleyin. İçine limon ve elma dilimleri ekleyip 1 gece buzdolabında muhafaza edin.

Bebeklere pirinç unu ne zaman verilmeli, kilo aldırır mı? Pirinç ununun zararları

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere pirinç unu ne zaman verilmeli, kilo aldırır mı? Pirinç ununun zararları
Bebek nasıl kundaklanır? Yarım kundak nasıl ve ne zamana kadar yapılır? Kalça çıkıklığı...

İLİŞKİLİ HABER

Bebek nasıl kundaklanır? Yarım kundak nasıl ve ne zamana kadar yapılır? Kalça çıkıklığı...
Bebeklerde saç dökülmesine ne iyi gelir? Bebeklerde saç dökülmesi nedenleri ve doğal çözümleri

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde saç dökülmesine ne iyi gelir? Bebeklerde saç dökülmesi nedenleri ve doğal çözümleri

BİR YORUM YAPIN 1

Merve 1 yıl önce

Anne sütünü kesen etkili ilaç Önerirmisiniz