Anne karnında geçen yolculuk! Anne karnında bebek nasıl oluşur?

Baştan aşağı tamamen mucizeden ibaret olan hamilelik sürecini ve doğum sırasında bebeğin anne karnından nasıl çıktığını mucizeleri ile beraber sizler için araştırdık. Kuran-ı Kerim'de geçen yaratılış mucizesine ilişkin ayetler Allah (c.c)ûn ne kadar kudret sahibi olduğunu bizlere bir kez daha gösterilmektedir. İşte anne karnında adım adım bebeğin doğum anları...

İnsan yaratılışına dair pek çok mucizeyi kitabımız olan Kuran-ı Kerim ayetlerinde apaçık görmekteyiz. İnsan bedeninin her bir parçası kendi başına mucize ve hikmetlerle dolu iken kadının rahmine düşen bir can oluşum süreciyle de bizleri derinden etkilemektedir. ''Şüphesiz biz sizi topraktan, sonra nutfeden (sperm), sonra alakadan (kadının aşılanmış yumurtası), sonra uzuvları (önce) belirsiz, sonra belirli canlı et parçasından yarattık ki size gücümüzü gösterelim. Dilediğimizi belirlenmiş bir süreye kadar rahimlerde bekletiriz, sonra sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız.'' (el- Hac, 21/5) Anne karnındaki gelişim süreci ile ilgili sahih hadis-i şerifte ifade edilenlere göre ruh üflendiği zaman meleğe 4 kelime emredilir: Doğacak çocuğun rızkını, yaşama süresini, işleyeceği amellerini, şaki mi ( cehennemlik mi?) yoksa said mi (cennetlik mi?) olacağını yazması. Çocuğun anne karnındaki oluşum sürecinde aynı zamanda kader programı da belli olmaktadır. Peki anne karnına bebek nasıl yerleşir?

Bebek müjdesi en güzel nasıl verilir? Hamileliği eşe açıklamanın en eğlenceli yollarıİLİŞKİLİ HABERBebek müjdesi en güzel nasıl verilir? Hamileliği eşe açıklamanın en eğlenceli yolları

HAMİLELİK NASIL OLUŞUR? ANNE KARNINDA GEÇEN YOLCULUK...

Vajinaya boşaltılan sperm sayısı ortalama 300-400 milyondan oluşmaktadır. Bu spermler yalnızca bir baş ve kuyruk kısmından oluşan yapılardır. Tüplerde kendisini bekleyen yumurtalıklara ulaşması gereken spermlerden kimileri bu yolculuk esnasında ölecek kimileri de bir yerlere takılacak ve sadece çok az miktarda olanlar yumurtaya ulaşabilecek. Rahim ağzında normalde o kadar da ince olmayan sıvı, spermin yumurtalıklara geçebilmesi için daha da inceliyor ve bazen su gibi gelen akıntı olarak karşımıza çıkıyor. Spermler geçtikten sonra rahim ağzındaki vajinal akıntı yine eski katı, sümük halini alıyor.

Spermler rahim ağzını geçtikten sonra rahim boşluğuna ulaşacak ve tüplere geçiş sağlayacaktır. Sağ ve solda bulunan bu tüplere spermler yarı yarıya dağılarak geçiş yapıyor ve hamilelik durumu yarı yarıya iniyor. Nedeni ise bu tüplerden yalnızca birinde bir adet yumurtanın bulunmasından dolayıdır. Yumurta eğer sol tüpteyse sağdaki tüpe giden spermler boşa gitmiş oluyor.

Yumurtaya ulaşan spermlerin hepsi yumurtaya girebilmek için canla başla savaşırken başlarındaki enzim yumurtanın çevresindeki kabuğu eritmeye çalışıyor. Sperm içeri girdikten sonra kabuk kapanıyor diğer spermler giremiyor. Yumurtaya girdikten sonra bu kez de çekirdeğe girmek için uğraşıyor ve kuyruğunu dışarıda bırakıyor ve bundan sonrasında sadece baş kısmındaki çekirdek devreye giriyor.

23 spermde 23 de yumurtada bulunan kromozom döllenince yeni birey ortaya çıkıyor. Yeni birey rahme doğru ilerlerken kendi içinde çeşitli sayılara bölünüyor. Rahim boşluğuna yuvarlanarak giden yapı rahimde uygun bir yer bulunca kabuğundan kurtuluyor ve içerisindeki yapı rahme gömülüyor. Böylelikle bebek ilk kez anne ile buluşuyor.

ANNE KARNINDAKİ BEBEK NASIL DOĞAR? BEBEĞİN OLUŞUMU...

İnsan vücudundaki en önemli organlardan birisi de beyindir. Hamilelik döneminde olası bir ihtimalle beyinde gerçekleşebilecek olan hasar, direkt olarak bebeğin gelişimi etkileyeceğinden dolayı dış etkenlere karşı muhafaza edilmesi önemlidir. Vücudun diğer organlarına kıyasla daha büyük olan baş bölgesinin doğum kanalına ilk önce girmesi de yaratılış mucizelerinden biridir. Doğum esnasında bebeğin başının zarar görmemesi için ilk önce baş giriyor ve hasar görmeden doğum gerçekleşmiş oluyor.

bebek oluşumu

bebek oluşumu

Hamilelik döneminde ağrı olmadan yapılan kasılmalarla egzersiz yapan rahim, yavaş yavaş doğuma hazır hale geliyor. Rahimde kasılmaların şiddeti artınca bebeği aşağı doğru itmeye başlıyor. Kanalda döne döne ilerleyen bebeğin başı kemik çatıya en uygun yerini bulurken hasardan korunuyor. Baştan sonra omuzların ve vücudun doğumu oluyor ve rahim şiddetli kontraksiyonlarla dış dünyaya geliyor. 

Anne karnındaki bebeği etkileyen besinlerİLİŞKİLİ HABERAnne karnındaki bebeği etkileyen besinler

Bebeklerde ilk hangi organ gelişir? Hafta hafta bebek gelişimi

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde ilk hangi organ gelişir? Hafta hafta bebek gelişimi
Anne karnında bebeğin en çok etkilendiği ses! Bebekler anne karnında ne öğrenir, ne yapar?

İLİŞKİLİ HABER

Anne karnında bebeğin en çok etkilendiği ses! Bebekler anne karnında ne öğrenir, ne yapar?

BİR YORUM YAPIN 1

Damla 2 yıl önce

Hayır