Çocuklarda Covid-19'a karşı beslenme önerileri

Koronavirüse karşı korunmak için çocukların beslenmesinde dikkat edebileceğiniz noktaları sizlere sıraladık. İşte uzmanında önemli tavsiyeler...

Yaklaşık 2 senedir mücadele içinde olduğumuz koronavirüsün mutasyona uğraması halinde bu durumdan en çok etkilenen çocuklar oldu. Covid-19’un çocuklara yayılma riskinin fazla olması aileleri giderek endişelendirmektedir. Temizlik kuralları, maske ve sosyal mesafeye ilaveten beslenmeye de dikkat edilmesi gerekiyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Diyetisyen Gonca Güzel Ünal çocukların beslenmelerine dair önemli tavsiyelerde bulundu...

BOL BOL SU İÇİN

Sinüslerin açılması için gün içerisinde bolca su tüketilmesi temizlik görevinin görülmesinde etkilidir. Bilimsel açıdan kanıtlanmış sürfaktanlı ürünler ile burun banyoları uygulanabilir.

BOL SEBZE VE MEYVE YİYİN

Bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve dengelemek için bol sebze ve meyveli beslenme programları yapılmalı, antioksidan ve posa alımları çoğaltılmalıdır. 

D VİTAMİNİ VÜCUDA ALIN

Yapılan çalışmada D vitamininin koronaya karşı etkili olduğu görülmüştür. Bu nedenle D vitamini desteği yapılmalı, bol bol açık hava ve güneşe çıkarılmalıdır.

BUHARDA VEYA HAŞLAMA YÖNETİMİ İLE YEMEK PİŞİRİN

Haşlama ve buhar tekniklerinin uygulanması ve besinlerin az pişirilmesi bağışıklık için faydalıdır. Beslenme şekillerinde Akdeniz diyeti gibi bol sebze, sağlıklı protein ve fermente ürünler güçlü bir bağışıklık sistemi için gereklidir.

Pandemi döneminde ergen yaş grubu ekrana yapıştı

İLİŞKİLİ HABER

Pandemi döneminde ergen yaş grubu ekrana yapıştı

BİR YORUM YAPIN 0