Saç sorunları son buluyor! Saç analizi nasıl yapılır?

Kış aylarında yaşanan sert hava koşulları nedeniyle saçlarımız daha çok yıpranır ve kırılmalar daha çok görülür. Saçlarının uzamasını isteyen kadınlar için yaşanan bu üzücü durumu ortadan kaldıracak önerileri Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya açıkladı.

Saç ve saç derisi problemleri çok çeşitlidir ve her birinin farklı alt yapıları olabilir. Kadın ve erkek saç sorunları birbirine benzemekle beraber bazen çok farklı etken faktörlerle şekillenir. Bu sebeple bir kişiye yarayan bir çözüm diğer kişide aynı oranda etkili olmayabilir. Birebir yapılan görüşme sonrası “kişiye özel” sorunları iyi anlayarak şekillendirilen çözüm programları daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. 

Saçımızdaki sorunun giderilmesi ancak soruna sebep olan faktörlerin doğru tanımlanması ile mümkün olmaktadır. Alanında uzman trikologlar aracılığı ile saç sorunlarının sebeplerini teşhis etmek ve kişiye özel çözüm önerilerinden faydalanmak mümkün. 

SAÇTAKİ SORUNLAR NASIL TESPİT EDİLİR?

- Bunun içinde kişinin saçı detaylı olarak incelenir, saç ve sağlık durumu hakkında detaylı bilgi edinildikten sonra gerekli tedavi ve terapiler uygulanabilir.

- Analize kişiden genel sağlık durumu, kullandığı ilaçlar, yaşam ve beslenme şekli, genetik öyküsü, saç bakımı alışkanlıkları hakkında detaylı bilgi alarak başlanılır. İkinci aşamada saç detaylı olarak bütün saç derisi incelenecek şekilde elle muayene edilir.

- Video mikroskop ile saç derisi 100 kat büyütülerek aktif saç üreten kılıfların sağlık durumu incelenir.

Saç analizi

Saç analizi


- Mikroskop analizi ile saç derisinin sağlık durumu, saç köklerinin aktif üretim yapıp yapmadığı, yeni saç oluşumu olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olunabilir. Analizin devamında saçın ne kadar döküldüğünü tanımlamak için yıkama ünitesinde özel bir filtreleme ile saç sayımı yapılabilir. Bu test, dökülen saçların kalitesi, saç kaybının geçici mi kalıcı mı olduğu, saç döngüsünün hızı, saçın yeniden çıkıp çıkmayacağı yönünde bilgiler sağlar.

- Saç dökülmesi, saç derisi sorunları ve saç kaybı ağırlıklı olarak kadınlarda bazen bir sağlık sorununun işareti olarak şekillenebiliyor. Bu nedenle bazı vakalarda, kan ve hormon değerlerinin detaylı analizi için hekime yönlendirme yaparak, takip edilmesi gerekir. Tüm bu değerlendirmeler sonucunda kişinin saç probleminin asıl kaynağının ne olduğunu teşhis edebiliyor ve saç sorununun iyileştirilmesine yönelik tedavi sunulabiliyor

- Bu analiz sonrasında hem kadın hem erkek saçına göre özel olarak şekillenen, farklı sorunları iyileştirmek üzere formüle edilmiş, cilt sorunlarını iyileştirici, genetik kaybı baskılayıcı, saç uzama hızını ve saç kalınlığını artırıcı nitelikte bakım, şampuan ve toniklerle kişiye özel terapiler uygulanabilir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

selma 4 yıl önce

bu soguk havalarda yıpranan saçım için kokusuz sarımsak özlü şampuan zigavus şampuan kullanıyorum eskısınden kat kat daha dolgun sizede tavsıye ederim

Toplam 2 beğeni