Ramazan Bayramı'nda neler yapılır? Ramazan Bayramı'nda gidilecek yerler

Bolluk ve bereket ayı Ramazana veda ederken bayram sevincini ailemiz ve sevdiklerimizle bir araya gelerek yaşayabiliriz. Aile büyüklerimizi ziyaret edebileceğimiz bayramlarda sevdiklerimizle güzel bir tatilin tadını çıkarmak da mümkün. Peki, Ramazan Bayramı'nda neler yapılır? Ramazan Bayramı'nda nerelere gidilir? İşte tüm detaylar haberimizde...

Kültürümüzde önemli bir yer edinen bayramlar, geçmiş yıllardan beri birlik ve beraberliğimizi pekiştiren en önemli değerlerden biri. On bir ayın sultanı Ramazan ayına veda ettiğimiz şu günlerde baharla birlikte gelen Ramazan Bayramı, neşe ve sevinci de hayatımıza misafir ediyor. Belki uzun zamandır görmediğimiz sevdiklerimizle zaman geçirmek için muhteşem bir fırsat sunan Ramazan Bayramını harika bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Gelin, Ramazan Bayramı'nda mutlaka yapılması gerekenleri birlikte adım adım yeniden hatırlayalım.

Ramazan BayramıİLİŞKİLİ HABERRamazan Bayramı'nda nerelere gidilir? Ramazan Bayramında gezilecek yerler

RAMAZAN BAYRAMINDA NELER YAPILIR? 

Şehir hayatının yorucu ve hızlı temposuna bir süre ara verme şansı sunan Ramazan Bayramı'nda kendimize ve değer verdiğimiz kişilere zaman ayırabiliriz. Elbette ki bayramın ilk durağı hayatımıza anlam katan aile büyüklerimiz olacaktır.

Ramazan Bayramı aile ziyareti

Ramazan Bayramı aile ziyareti

Tertemiz ütülenmiş kıyafetlerimizi giyip tıpkı çocukluk yıllarımızdaki gibi ailelerimizin evini ziyaret ederek onlarla samimi ve keyifli sohbetler edebileceğimiz anlara yolculuk edebiliriz.

Ramazan Bayramında gidilecek yerler

Ramazan Bayramında gidilecek yerler

Şu güne kadar yaşadığımız tüm anlara ev sahipliği yapan ailelerimiz evinde belki de kendi geçmişimizi de ziyaret etme şansına sahip oluyoruz. Eş, dost ve akrabalarla bir araya gelerek gerçekleştireceğimiz bu ziyaretler hem bayramın ruhunu hissetmek hem de değerlerimizi unutmamak için oldukça önemli.

Ramazanda aile ziyareti

Ramazanda aile ziyareti

Ramazan Bayramı'nda sevdiklerimizi ziyaret ettikten sonra varsa eğer çocuklarımızla da zaman geçirmemiz gerekiyor. Şık bir kristal kaseye çocuklarınızın sevdiği şekerlerden doldurarak onları ufak şeylerle de mutlu etmenin sevincini yaşayabilirsiniz. 

Bayram şekeri

Bayram şekeri

RAMAZAN BAYRAMI'NDA NERELERE GİDİLİR?

Ramazan Bayramı'nda yalnızca evlerde zaman geçirmektense şehrin keşmekeşliğini geride bırakmak isterseniz o zaman size özel gezi rotaları da çizebilirsiniz. Dilerseniz bahar aylarının sıcak ve tatlı esintilerini hissedebileceğiniz Ege ve Akdeniz kasabalarına yolculuk yapabilirsiniz. Hem sakin hem de ferah bir seyahat için mavi ve yeşilin ahenkle dans ettiği yerler sizler için uygun olacaktır.

Marmaris

Marmaris

Yalnızca şehir değil ülke dışına da çıkmak istiyorsanız Balkan ülkeleri bahar aylarında oldukça güzel bir atmosfere bürünüyor. Öte yandan İtalya ve İspanya gibi sıcak ülkeler de Ramazan Bayramı'nda zaman geçirmek için iyi bir seçenek olabilir. Daha yakın bir yer için ise Kıbrıs'a şans verebilirsiniz.

İtalya

İtalya

Belirli bir yer ve noktaya bağlı kalmak istemeyenler bu dönemde mavi turları inceleyerek uygun bir turu seçebilir. Ayrıca kamp severler de ailesiyle kamp yapmanın tadını çıkarabilir.

Mavi turlar

Mavi turlar

İstanbul içerisinde ufak bir tatil yapmak isterseniz tabi ki bunun için de tavsiyelerimiz var. Köklü tarihiyle ön plana çıkan İstanbul'da Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii ve Ayasofya Camii gibi yüzyıllık zengin bir kültürü kapsayan geziye çıkabileceğiniz gibi Belgrad Ormanı, Şile ya da Polonezköy gibi doğanın yansımalarına kucak açabileceğiniz yerlere de gidebilirsiniz.

Ayasofya Camii

Ayasofya Camii

İYİ BAYRAMLAR DİLERİZ!

Şık peynir tabağı nasıl hazırlanır? Peynir sunum tabağı hazırlamak için bazı öneriler

İLİŞKİLİ HABER

Şık peynir tabağı nasıl hazırlanır? Peynir sunum tabağı hazırlamak için bazı öneriler
Çocuklarla bayramda yapılacak etkinlikler nelerdir? Ailecek vakit geçirilecek aktiviteler

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarla bayramda yapılacak etkinlikler nelerdir? Ailecek vakit geçirilecek aktiviteler
Ramazan Bayramı tatilinde seyahat etmek isteyenlere özel rotalar!

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan Bayramı tatilinde seyahat etmek isteyenlere özel rotalar!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0