1800'li yıllardan kalma mumya hareket etti! 'Sakın yaklaşmayın' uyarısı paniğe yol açtı

Meksika Milli Tarih ve Antropoloji Müzesi'nde sergilenen bir mumyanın üzerinde oluşan mikroorganizmalar sebebiyle yetkililer harekete geçti. Son derece tehlikeli olduğu açıklanan durumla ilgili açıklamada bulunan yetkililer "Mumyalarla ilgili halen bilemediğimiz biyolojik durumlar olabilir" ifadelerini kullandı.

Meksika'da Milli Tarih ve Antropoloji Müzesi'nde sergilenen mumyalardan birinde görülen anormal durum dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Müzede yer alan mumyalar, Antik Mısır'daki benzerlerinin aksine bir ritüel sonucu değil, Guanajuato bölgesinin kuru, mineral açısından zengin topraklarında gömülen insanlardan oluşuyor. 

Meksika Milli Tarih ve Antropoloji Müzesi

Meksika Milli Tarih ve Antropoloji Müzesi

1860'lı yıllardan itibaren aileler cenaze masraflarını karşılayamayınca saçları, derisi ve orijinal kıyafetleriyle müzede sergilenmeye başlayan mumyalardan birinin üzerinde mantar oluşumu gözlendi. Mantar sebebiyle hareket ediyormuş gibi görünen mumya, ziyaretçilere korku dolu anlar yaşattı.

Meksika

Meksika

Konu hakkında açıklamalarda bulunan müze yetkilileri ilk kez 2021 yılının kasım ayında mantar oluşumunun gözlendiğini ve bunun yayılma ihtimalinin olduğunu ifade etti. Ziyaretçilerin hiçbir şekilde mumyaların yer aldığı cama yaklaşmamasını isteyen yetkililer, "Mumyalarla ilgili halen bilemediğimiz biyolojik durumlar olabilir" şeklinde uyarılarda bulundu. Mantarın türüne yönelik açıklama yapmayan uzmanlar, araştırmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. 

Meksika

Meksika

100'den fazla insan kadavrasının yer aldığı müze, haftada 4 binden fazla ziyaretçiye kapılarını araladığı için bu durum halk arasında endişelere yol açtı. 

Mumya

Mumya

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

"Adım Farah" setinde eğlenceli anlar! Engin Akyürek o sahneyi...

İspanyollar Sadakatsiz'in Derin'i Melis Sezen'e hayran kaldı!

İLİŞKİLİ HABER

İspanyollar Sadakatsiz'in Derin'i Melis Sezen'e hayran kaldı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 4

Ferit Şahin 1 yıl önce

İnsanlar öldükten sonra bile rahat edemiyor

Akngzy 1 yıl önce

Mumya ölmeden önce iyi bir kafa yemiş ön dişler dökülmüş,yarasadan korona çıktı yine bu zikkimlar illa bir hastalık çıkaracak,gömün a.g daha ne sergiliyorsunuz adamın kemiği mantar olmuş

Toplam 1 beğeni

Serra 1 yıl önce

Ama öyle

Hayal 1 yıl önce

Daha çok tarihi