İstanbul'un en iyi kahvecileri nerede? İstanbul'da kahve nerede içilir?

Dünyanın dört bir yanından gelen farklı aromalardaki kahve çekirdekleri ve özel demleme teknikleriyle ön plana çıkan kahve dükkanları, kahve tutkunları için vazgeçilmez bir rota haline geliyor. Siz de İstanbul'un en iyi kahvecilerinde mis kokulu bir fincan kahvenin tadına varmak isterseniz tavsiyelerimize kulak vermeye hazır olun! Peki İstanbul'un en iyi kahvecileri hangileri? İşte detaylar...

Tam kıvamında kavrulmuş, taze taze öğütülmüş mis kokulu leziz bir kahve, dünyanın dört bir yanında herkese tek bir yudumda mutluluğu vadediyor. Kendine has kavurma teknikleri ve nefis aromalarıyla kökleri çok eskiye dayanan bu kadim içecek, hem günümüzü tatlandırıyor hem de sağlıklı bir yaşama da katkı sağlıyor. Eğer siz de sabah kahve içmeden gözünü açamayanlardan, koyu sohbetleri kahveyle taçlandıranlardansanız size harika tavsiyelerimiz var! Kahveyi sanata dönüştüren, zengin sunumlarıyla adından söz ettiren İstanbul'daki en iyi kahve duraklarını sizler için tek tek mercek altına aldık. Gelin, gerçek kahve tutkunlarının uğrak noktası haline gelecek en iyi kahvecilere birlikte göz atalım.

İyi bir kahve öğütme makinesi nasıl seçilir? Kahve öğütücü alırken nelere dikkat edilmeli?İLİŞKİLİ HABERİyi bir kahve öğütme makinesi nasıl seçilir? Kahve öğütücü alırken nelere dikkat edilmeli?

İSTANBUL'DA EN İYİ KAHVE DURAKLARI

  • KRONOTROP

2012 yılında Galatasaray’da mütevazi bir kahve dükkanı olarak yola başlayan ve şu an tam 21 şubesiyle kahve severlere lezzet şöleni yaşatan Kronotrop, her yudumda keyif arayanların uğrak noktalarından biri. Geniş kahve çekirdek seçkisiyle her damak tadına hitap etmeyi başaran Kronotrop, Caddebostan, Cihangir, Karaköy, Moda, Ataşehir gibi pek çok ulaşabilir adreste hizmet veriyor. 

Kronotrop

Kronotrop

Filtre kahveden Türk kahvesine, Espresso'dan Cold Brew'a kadar kahvenin binbir halini müşterileriyle buluşturan mekanda Kyoto soğuk demleme, espresso milkshake, Japanesse buzlu filtre, nitro brew, buzlu cascara tonik gibi her yerde karşılaşmayacağız özel tatlar da mevcut. Öte yandan tatlılarıyla da ön plana çıkan mekan hoş bir sohbet eşliğinde kahve ve tatlı keyfi yaşamak isteyenlerin mutlaka listesinde yer almalı.

Kronotrop kahve çeşitleri

Kronotrop kahve çeşitleri

  • COFFEE DEPARTMENT

En güzel kahve deneyimini yaşatmayı vadeden Coffee Department, sayısız çeşit kahve çekirdekleri, dikkat çeken demleme teknikleri ve leziz kahveleriyle ön plana çıkıyor. Organik kahveleriyle klasikten uzak tatları sunan mekan, aynı zamanda her kahvenin ağızda bıraktığı tadı müşterileri için özel olarak açıklıyor. 

Coffee Department

Coffee Department

Eğer buraya gelmeyi düşünüyorsanız pancarlı pembe latte'yi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Coffee Department pancarlı pembe latte

Coffee Department pancarlı pembe latte

  • CUP OF JOY

Bebek, Vadi İstanbul, Nişantaşı, Göktürk ve Zorlu AVM gibi farklı lokasyonlarda sunduğu kahveleriyle ünü kulaktan kulağa yayılan ve zaman içinde müdavimleri katlanarak artan Cup Of Joy, taze taze öğütülmüş kahve çekirdekleriyle leziz bir fincan kahve keyfi yaşamaya olanak tanıyor. Flat White konusunda oldukça iddialı olan mekan hem sütlü hem de sade kahveleriyle büyük beğeni topluyor.

Cup Of Joy

Cup Of Joy

Yalnızca kahve değil özel tatlarıyla da adından söz ettiren Cup Of Joy'da İncirli Tart, Fındıklı Raw ve Raw Snickers'ı da tatmanızı öneririz.

Cup Of Joy

Cup Of Joy

Öte yandan evde yapmak üzere çekirdek kahveler de satan mekanın internet sitesinden kahveli yüz maskesi, kahveli vücut ovması ya da kahve tütsüsü de satın alabilirsiniz.

  • RİSE&SHİNE

Güne güzel başlamayı garantileyen Rise&Shine, kahve severlere birbirinden leziz tatları tek bir yudumda sunuyor. Rengarenk fincanları, dikkat çeken dekorasyonuyla büyük beğeni toplayan mekan özellikle filtre kahvenin içine Hindistan cevizi yağı eklenmesiyle hazırlanan Bulletproof Coffee ile ön plana çıkıyor. 

Rise&Shine

Rise&Shine

Eğer farklı tatlardaki lezzetleri de denemek isterseniz burada hem kahvenizi yudumlayabilir hem de nefis tatlıların tadını çıkarabilirsiniz.

Rise and Shine kahveci

Rise and Shine kahveci

  • ESSPRESSO LAB

Tamamen yerli ve milli bir marka olarak 3'ncü nesil kahve akımının sevilen isimlerinden biri haline gelen Esspresso Lab, yenilikçi bakış açısıyla İstanbul'un pek çok noktasında kahveseverlerle buluşuyor. Dünyanın 5-6 farklı bölgesinden gelen farklı kahve çekirdeklerini baz alan zengin menüsüyle dikkat çeken Espresso Lab, yalnızca kahveleriyle değil Avrupa'nın en büyük kahve deneyim merkezi Espressolab Roastery'i ile de adından sıklıkla söz ettiriyor.

Esspresso Lab

Esspresso Lab

Dilerseniz Espressolab Roastery'de, kahve kavurma merkezi, coffee shop, kokteyl bar, bakery, workshop station, konferans salonu, mini sera alanı, co-working çalışma odaları gibi birbirinden farklı konseptleri keşfedebilir ve eşsiz bir kahve deneyimi yaşayabilirsiniz.

Esspresso Lab

Esspresso Lab

  • Vİ COFFEE & HEALTY LİVİNG

Teşvikiye'de yer alan Vi Coffee & Healty Living, hem görsel hem de lezzet şöleniyle müşterilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Tazecik öğütülmüş çeşit çeşit mis kokulu kahveleriyle kahve tutkunlarından tam not alan mekan, özellikle tatlılarıyla görenleri cezbediyor.

Vi Coffee Healty Living

Vi Coffee Healty Living

Eğer burayı listenize eklemeyi düşünürseniz mutlaka Baklava Cheesecake eşliğinde bir fincan Flat White içmenizi tavsiye ederiz.

Vi Coffee n Healty Living Baklava Cheesecake

Vi Coffee n Healty Living Baklava Cheesecake

Üniversite öğrencileri için kombin önerileri!

İLİŞKİLİ HABER

Üniversite öğrencileri için kombin önerileri!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0