Çinli öğrenci derste görüp o kadar etkilendi ki koşarak geldi! Ballıca Mağarası nerede?

"Dünyanın 8. harikası" olarak nam salan ve 3,5 milyon yıl önce oluştuğu bilinen Ballıca Mağarası, dünyanın en özel ve görkemli mağaralarından biri olarak göz kamaştırıyor. Her yıl milyonlarca seyahat tutkunu tarafından ziyaret edilen bu eşsiz mağaranın özellikleri ise duyanları hayrete düşürüyor. Peki, Ballıca Mağarası nerede? Ballıca Mağarasının özellikleri nedir? İşte detaylar...

Çin'de yaşayan ortaokul öğrencisi Yang Hanchao'nun, coğrafya dersinde öğrenip, etkilendiği Ballıca Mağarası'nı görmek için ailesi ile Tokat'a gelmesi sosyal medyaya damga vurmuştu.

13 yaşındaki Yang'i böylesine derinden etkileyen mağarayı bilenler ve ziyaret edenler küçük çocuğun bu isteğine hak verse de kimileri de böyle bir yerin adını daha önce duymadıklarını söyleyerek büyük bir şaşkınlık yaşadı. Gelin, Çin'deki küçük bir çocuğun hayallerine giren Ballıca Mağarası'nı birlikte yakından tanıyalım...

BALLICA MAĞARASI NEREDE?

Ballıca Mağarası, Tokat'ın 26 kilometre güney batısında yer alan Pazar ilçesinin Ballıca Köyü'ndedir. Deniz seviyesine göre 1.085 metre rakımda yer alan bu eşsiz güzellik, ortalama 18 derece sıcaklığı, yüzde 54 nem oranı ve milyonlarca yılda oluşan sarkıt ve dikitleri ile görenleri hayrete düşürüyor.

BALLICA MAĞARASININ ÖZELLİKLERİ NEDİR? TOKAT BALLICA MAĞARASI ÖZELLİKLERİ

Sahip olduğu doğal oluşum değerleri ile uluslararası ölçekte dikkat çeken Ballıca Mağarası, 2019 yılında Türkiye'den UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren tek miras alanı olarak adından söz ettirmeyi başarmıştır. 

Ballıca Mağarası

Ballıca Mağarası

Gezilebilen kısmı 680 metre uzunluğunda ve 95 metre yüksekliğinde olan mağaranın yaşı yaklaşık 3.4 milyon yıl olarak tespit edilmiştir.

Ballıca Mağarası hakkında bilinmesi gerekenler

Ballıca Mağarası hakkında bilinmesi gerekenler

Ballıca’yı dünya ölçeğinde özgün kılan nokta, dünyada çok sık rastlanmayan doğal oluşumların bir araya gelerek ahenk oluşturması. Yalnızca yurt içi değil yurt dışından da binlerce kişinin ziyaret ettiği mağara, aynı zamanda astım, bronşit ve KOAH rahatsızlığı bulunanların da iyi geldiği düşüncesiyle uğrak noktalarından biri.

Ender rastlanan soğan sarkıtları ve kristalleşmiş kireç taşlarından oluşan 8 salona sahip olan mağaraya gitmeyi planlıyorsanız; mağaranın girişin hemen ardında yer alan Havuzlu Salon, ardından sırasıyla Büyük Damlataşlar Salonu, Çamurlu Salon, Fosil Salon, Yarasalı Salon, Çöküntü Salon, Sütunlar Salonu, Mantarlı Salon ve Yeni Salonu ziyaret edebilirsiniz.

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

akıncı 4 ay önce

Gerçekten de dünyanın 7. harikası diyebiliriz, hatta bence 3.4. harikası ama maalesef ilgililer ve yetkililer reklamını yapamıyorlar, imkanı olanların muhakkak gidip görmesi gereken bir yer.