Ayasofya Tarihi Müzesi ve Efes Deneyim Müzesi ara tatilde çocuklara ücretsiz!

DEM Müzecilik tarafından geliştirilen ve işletilen İstanbul Tarihi Yarımadası Sultanahmet’teki Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti içinde yer alan Efes Deneyim Müzesi, 6-14 Nisan 2024 tarihleri arasında 6 ve 18 yaş arası gençlere ücretsiz bir şekilde ziyaret fırsatı sunuyor.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 1700 yıllık ihtişamlı köklü tarihini dijital görsel şovlarla anlatan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile interaktif müzeciliğin Türkiye'de ilk kez uygulanan başarılı bir örneği olarak öne çıkan Efes Deneyim Müzesi, ikinci ara tatil ve Ramazan Bayramı'nda çocuklara özel bir jest hazırladı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayındaki ilk ara tatilde de benzer bir kampanya düzenleyen müze, bu yıl da 6 ve 18 yaş arasındaki ziyaretçilerine kapılarını ücretsiz bir şekilde aralayacak. 

Dünyada yeni trend olan interaktif müzeciliğin örneği olarak öne çıkan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Efes Deneyim Müzesi, immersive teknolojiler ile izleyicilere zengin ve kapsayıcı bir işitsel ve görsel tecrübe yaşatıyor.

 Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, her gün 09.00 – 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak;  Efes Deneyim Müzesi ise her gün 08.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0