Turistik trenlerde yeni rota: Mezopotamya Ekspresi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, seyahat severlerin favorisi haline gelen Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni güzergahın eklendiğini bildirdi. Ankara-Tatvan seferi 17 Nisan Çarşamba günü, Ankara-Diyarbakır seferi ise 19 Nisan Cuma günü ilk seferini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Seyahat tutkunlarına unutulmaz deneyimler yaşatan Turistik Doğu Ekspresi, kısa bir zaman diliminde pek çok şehri görmeyi ve harika manzaralara tanıklık etmeyi altın tepside sunuyor. Özellikle son yıllarda yoğun ilgi gören turistik trenlere iki yeni güzargah eklendi.

Turistik Doğu Ekspresi

Turistik Doğu Ekspresi

"BÖLGE TURİZMİNİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, iki trenin haziran ayının ortalarına kadar sefer yapacağını belirterek, "İşletmeye girecek olan iki yeni hat olan Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik trenleri ile hem bölge turizmi gelişecek, hem de vatandaşlarımız kültürel ve tarihi değerleri daha yakından görme imkanı bulacak." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

"ŞEHİRLER ARASINDAKİ KÜLTÜREL İLETİŞİMİ KUVVETLENDİRECEK"

İki yeni turistik tren hakkındaki merak edilen detayları açıklayan Bakan Uraloğlu, "Bin 51 kilometre hat uzunluğunda Ankara-Diyarbakır güzergahında işletilecek olan Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni 180 kişi kapasiteli, 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacak. Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’ te hareket edecek, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de yola çıkacak. Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’ de 3 turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı sunacak. Turistik tren seferler bölge ekonomisini canlandırarak, sadece bir ulaşım aracı vazifesi görmeyecek, şehirler arasındaki kültürel iletişimi de kuvvetlendirecek." diyerek sözlerini sürdürdü.

Turistik trenlerin gezginlere ev konforu sunduğunun altını çizen Bakan Uraloğlu, "Bin 262 kilometrelik Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda işletilecek turistik treninin de, Ankara’dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55’ te seferlerine başlayacağını tüm seyahatseverlere duyurmak isterim. Ankara-Tatvan seferinde Elazığ’da 4 saatlik bir duruş gerçekleştirecek. 19 Nisan Cuma günü de Tatvan’dan 06.35’te hareket edecek tren Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik duruş yapacak. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluşuyor." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Ankara-Diyarbakır parkurunda yataklı vagonda bir oda fiyatı 9 bin TL olarak belirlenirken Diyarbakır-Ankara parkurunda 8 bin TL, Ankara-Tatvan parkurunda 9 bin 900 TL, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin TL olacak.

Yataklı vagonda bir odada iki kişi birlikte seyahat etme imkanı bulabilecek.

Okula giden çocuklarda uyku düzeni nasıl oluşturulur? Çocuklarda uyku düzeni nasıl olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Okula giden çocuklarda uyku düzeni nasıl oluşturulur? Çocuklarda uyku düzeni nasıl olmalı?
Bilim adamları gerçeği ortaya koydu: Sarılmak ağrıyı ve depresyonu azaltıyor

İLİŞKİLİ HABER

Bilim adamları gerçeği ortaya koydu: Sarılmak ağrıyı ve depresyonu azaltıyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0