Türkiye'nin gizli hazinesi! Uzuntaş köyündeki taş evler için resmen akın ediyorlar

Bitlis’in Hizan ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Uzuntaş köyündeki evler, 300 yıllık tarih kokan geçmişiyle turistlerin ve fotoğrafçıların ilgi odağı haline geldi. Derin vadiler arasındaki yamaçlara kurulu evler, ziyaretçilere sanki bir masalın içinde gibi hissettiriyor.

Tarihin eşsiz dokusuna ve nice hatıralara ev sahipliği yapan taş evler, göz kamaştıran manzarasıyla her dönem ilgi odağı haline geliyor. Çoğu derin vadilerdeki yamaçlara kurulu olan ve yan yana görüntüsüyle adeta bir kartpostalı anımsatan bu evlere dünyanın dört bir yanında rastlamak mümkün.

Bitlis Uzuntaş köyü

Bitlis Uzuntaş köyü

Bitlis'in Hizan ilçesinde taş evlerden oluşan köyler ise Türkiye'nin en özel değerlerinden biri olarak hem seyahat tutkunları hem de fotoğrafçıların odak noktası haline geldi.

Bitlis

Bitlis

Taşlı dar yolları, ahşap kapıları, ağaçları, bağları ve bahçeleriyle adından söz ettiren Uzuntaş köyü, yalnızca doğal güzellikleri değil 300 yıl önce yapılan taş evleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bitlis Uzuntaş köyü

Bitlis Uzuntaş köyü

Üst üste yapılı eski taş evlerin bütünleşmesi sonucu ortaya çıkan güzel manzaraları yakından görmek isteyen isteyen gezginler ise buraya adeta akın ediyor.

"EL EMEĞİ GÖZ NURU OTANTİK KÖY EVLERİNİ FOTOĞRAFLAMAYA GELDİK"

Bu gezginlerden biri olan ve Van'ın Erciş ilçesinden gelen doğa ve gezi fotoğrafçısı Sinan Güngör, taş evlerin oluşturduğu eşsiz manzara için "Doğa ve gezi fotoğrafçısıyım. Van'ın Erciş ilçesinde yaşıyoruz. Bugün Hizan ilçesinin Uzuntaş köyüne geldik. El emeği göz nuru otantik köy evlerini fotoğraflamaya geldik. Güzel görüntüler yakaladık. Burayı gezip görmek isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ÇOK SEVEREK GEZDİK"

Erciş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Fotoğrafçılık Kursu kursiyerinden Hilal Çaça ise taş evlerden oluşan köyleri çok merak ettiklerini söyledi ve "Arkadaşlarımızla bugün Uzuntaş köyüne geldik. Gezdik dolaştık, çok güzel bir yer, çok sevdik. Evler bayağı eski yapılar. Çok güzeldi, biz çok keyif aldık. İnsanları çok sıcakkanlıydı, çok severek gezdik" şeklinde konuştu.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0