Hindistan'dan yeni seyahat kuralı: 72 saat öncesinde form doldurmak zorunlu oldu

Göçmenlik işlemlerini kolaylaştırmayı ve yolcu konforunu artırmayı hedefleyen Hindistan, ülkeye gelen uluslararası yolcular için yeni uygulamayı devreye soktu. Yeni uygulamaya göre; sınır kapısına gelmeden önce çevrimiçi bir form dolduracaklar.

Kendine has kültürü, zengin tarihi ve farklı gelenekleriyle ön plana çıkan Hindistan, her yıl milyonlarca turiste kapılarını aralıyor. Ülkeye gelen uluslararası ziyaretçiler için harekete geçen Hindistan, yeni bir uygulamayı devreye soktu. Buna göre ülkeye giriş yapacak ziyaretçilerin sınır kapısına gelmeden önce çevrimiçi bir form doldurması gerekiyor.

FİZİKSEL KART RAFA KALKIYOR

Yolcular, böylece uçakta ya da havaalanındaki göçmenlik salonunda fiziksel giriş kartı doldurmak yerine "e-Varış Kartı" kullanacak.

E-VARIŞ KARTI NASIL ALINIR?

Bu dijitalleşme adımını gerçekleştirmek için yolcular, varıştan önceki 72 saat içinde Hindistan Göçmen Bürosu'nun özel portalı üzerinden form doldurabilecek. Kişilerden istenilen bilgiler ise şu şekilde:

  • Pasaport numarası
  • Uyruk
  • Ziyaret amacı (gezi, iş, sağlık, eğitim vb. seçeneklerini içeren menü)
  • Hindistan'daki adres ve kalış süresi
  • Son 6 gün içinde ziyaret edilen ülkelerin listesi

Başvuru için herhangi bir belge yüklenmesi gerekmemektedir. Formu doldurduktan sonra bir onay e-postası almanız gerekmektedir.

1 Ekim itibariyle devreye giren yeni uygulama, yalnızca turistik gezi planlayanları değil; öğrenciler, konferans katılımcıları ve tıbbi tedavi için gelen kişileri de kapsıyor. Hindistan vatandaşları ve Denizaşırı Hindistan Vatandaşı (OCI) kart sahiplerinin belirtilen e-Varış Kartı doldurmaları gerekmemektedir.

Yeni sistemin Hindistan'ı ziyaret etmeyi daha sorunsuz bir süreç haline getireceğini düşünen yetkililer, havalimanındaki göçmenlik bankolarında bekleme süresinin de bu şekilde mimimuma ineceğini belirtti.

Sonbahar mevsiminde balkonunuzda yer açın: Balkonda kiler dolabı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahar mevsiminde balkonunuzda yer açın: Balkonda kiler dolabı nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0