Yıpranmış eller için bakım kürleri

Sizde soluk, kırışık ve bakımsız görünen ellerinizden şikayetçiyseniz bu haber tam size göre.

Gün içinde çok sık kullanmamıza rağmen ellerimizi sürekli ihmal ederiz. Oysa ki sıcak ve soğuktan en çok etkilenen yer ellerimizdir. Düzenli bakımlarla ellerimizin yaşlanmasını, kırışmasını ve zarar görmesini engelleyebiliriz. Sizler için evde rahatça yapabileceğiniz bakım kürlerini araştırdık.

Ellerinizin yumuşak olması için;

Malzemeler:

-bir çorba kaşığı zeytinyağı

-bir çorba kaşığı şeker

Avucunuzun içine zeytinyağını dökün ve üzerine şekeri atın. Islanan şekeri tıpkı peeling uygular gibi ellerinizde gezdirin. Araları dahil elleriniz iç ve üst kısmını iyice ovalayın. 30 saniye uyguladıktan sonra biraz bekleyin. Daha sonra ellerinizi ılık suyla yıkayıp durulayın. Ellerinizin yumuşacık olduğunu farkedeceksiniz.

Ellerinizin daha parlak ve canlı görünmesi için;

Malzemeler:

-iki çorba kaşığı limon suyu 

-iki çorba kaşığı bal

-iki çorba kaşığı karbonat

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve ellerinizi ılık suda sabunla yıkayın. Kuruladığınız elinize karışımdan alarak masaj yapın. Elinizin her yerine yayılacak şekilde uygulayın ve bir süre ellerinizde bekletin. Daha sonra ellerinizi ılık bir suyla yıkayın ama sabun kullanmayın. Malzemelerin cildinize işlemesine izin verin.

Ellerinizin sağlıklı görünmesi için;

Malzemeler:

-bir yemek kaşığı beyaz sirke

-2 litre su

-yarım limonun suyu

Suyunuzun içine sirke ve limonu koyarak karıştırın. Ellerinizi karışıma batırarak 10 dakika bekleyin. Daha sonra ellerinizi ılık suyla yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın. Kurulama işlemi bittikten sonra yumuşatıcı bir krem kullanabilirsiniz.

 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0