Dikkat çeken araştırma: Öğretmenlere sosyal medya denetimine yüzde 63,7 destek!

Areda Survey’in Türkiye genelinde 2.980 kişinin katılımıyla 25–30 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği araştırmaya göre, sosyal medyada öğrencileriyle birlikte içerik üreten öğretmenlere yönelik inceleme ve olası yaptırımları içeren düzenlemeyi toplumun yüzde 63,7’si doğru buluyor.

Areda Survey’in 2.980 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırma, öğretmenlerin sosyal medya kullanımına yönelik yeni düzenlemeler getirilmesinin kamuoyunda geniş ölçüde destek gördüğünü ortaya koydu.

GENÇLERİN YÜZDE 46,9'U DÜZENLEMEYİ YANLIŞ BULUYOR

Araştırmaya göre toplumun yüzde 63,7’si söz konusu düzenlemeyi “doğru bulduğunu” ifade ederken, yüzde 36,3’lük kesim ise uygulamayı yanlış bulduğunu belirtiyor. 
Yaş gruplarına göre bakıldığında, düzenlemeye en yüksek destek 35–54 yaş grubunda görülüyor. Bu yaş grubundakilerin yüzde 75,4’ü düzenlemeyi doğru bulduğunu ifade ederken, yüzde 24,6’sı yanlış bulduğunu belirtiyor. 55 yaş ve üzeri grupta ise destek yüzde 60, karşıt görüş yüzde 40 seviyesinde. 18–34 yaş grubunda ise düzenlemeyi yanlış bulanları oranı dikkat çekiyor. Destek oranı yüzde 53,1, karşı çıkanların oranı ise yüzde 46,9 olarak araştırmaya yansıyor.

ERKEKLER KADINLARA KIYASLA BİRAZ DAHA DESTEKLEYİCİ

Cinsiyet kırılımında erkeklerin yüzde 65,3’ü düzenlemeyi doğru bulduğunu söylerken, kadınlarda bu oran yüzde 62,2. Düzenlemeyi yanlış bulanların oranı kadınlarda yüzde 37,8, erkeklerde ise yüzde 34,7 olarak görülüyor.

Eğitim durumuna göre bakıldığında, ilköğretim mezunlarının yüzde 64,6’sı, lise mezunlarının yüzde 62’si, lisans ve üzeri eğitim alanların ise yüzde 63,8’i düzenlemeyi doğru bulduğunu ifade ediyor. Bu dağılım, eğitim seviyesinden bağımsız olarak toplum genelinde benzer bir yaklaşım bulunduğuna işaret ediyor.

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ

Bu araştırma, Türkiye genelinde 2.980 kişinin katılımıyla, 25–30 Aralık 2025 tarihleri arasında kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği kullanılarak, Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli üzerinden gerçekleştirilmiştir.

Zihni Göktay'dan korkutan haber: Kaza sonrası hastane yerine sahneye çıkarıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Zihni Göktay'dan korkutan haber: Kaza sonrası hastane yerine sahneye çıkarıldı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0