Srebrenitsa’nın acısı ezgiye dönüştü: Burak Saygılı’dan "Bijeli Cvjetovi"

Srebrenitsa Soykırımı'nın 31. yılı anısına hazırlanan "Bijeli Cvjetovi", Burak Saygılı'nın söz, müzik ve yorumuyla dinleyiciyle buluştu. Bosna-Hersek'te çekilen klip, soykırımın acısını unutturmamayı ve Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki kardeşlik bağını müziğin evrensel diliyle yaşatmayı amaçlıyor.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Müzisyen Burak Saygılı, Srebrenitsa Soykırımı'nın 31. yılı anısına hazırladığı "Bijeli Cvjetovi" adlı yeni şarkısını dinleyiciyle buluşturdu. Söz, müzik ve yorumu Saygılı'ya ait olan, Boşnakça seslendirilen eserin klibi Bosna-Hersek'te çekildi. 

Burak Saygılı

Burak Saygılı

KLİP BOSNA-HERSEK'TE ÇEKİLDİ

Soykırımın hafızasını gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen eser, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarına da dikkat çekiyor. Klipte, Bosna-Hersek'in doğal ve tarihi mekânlarının yanı sıra Srebrenitsa Soykırımı'nın hafızasında önemli yere sahip sembol alanlara da yer veriliyor.

Burak Saygılı, çalışmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Srebrenitsa’nın acısının aradan geçen yıllara rağmen hafızalardaki yerini koruduğunu belirterek, sanatın ve müziğin birleştirici gücüyle bu ortak hafızayı canlı tutmak istediklerini söyledi.

Saygılı, klibi Bosna-Hersek’te çekerek eserin mesajını olayların yaşandığı coğrafyanın ruhuyla buluşturduklarını ifade etti.

 Zihni Göktay'ın cenaze programı belli oldu! Son isteği kahretti

İLİŞKİLİ HABER

Zihni Göktay'ın cenaze programı belli oldu! Son isteği kahretti
Fenomen Zehra Özdemir’in düğününde şov gibi takı töreni! Taşımakta zorlandı

İLİŞKİLİ HABER

Fenomen Zehra Özdemir’in düğününde şov gibi takı töreni! Taşımakta zorlandı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0