Meltem Cumbul o kadının peşini bırakmıyor

Oyuncu Meltem Cumbul, İstanbul’da kendisine çarparak omzundan yaralayan sürücünün 3 bin lira para cezası almasını az buldu.

Meltem Cumbul “Zararım giderilmedi” diyerek mahkeme kararına itiraz etti.

Sabah'ın haberine göre İstanbul Beşiktaş'ta 2 Temmuz 2015'te aracından inmekte olan ünlü oyuncu Meltem Cumbul'a arkadan hızla gelen bir araç çarptı. Omzundan yaralanan Cumbul'un şikâyeti üzerine araç sürücüsü Mihail Mişel Kalaonra hakkında, "Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından verilen raporda Mihail Mişel Kalaonra kusurlu bulunurken, şikâyetçi Meltem Cumbul da aracın sol kapısından inerek kontrolsüz şekilde geçiş yaptığı için eşit derecede kusurlu bulundu.

Hâkim, sürücü Mihail Mişel Kalaonra'yı "Taksirle yaralanmaya neden olmak" suçunu işlediğinin sabit olduğu gerekçesiyle iyi halini dikkate alarak 3 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Sanığın sabıkası olmamasını da dikkate alan mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Karar sonrası mahkemeye başvuran sanatçının avukatı, sürücünün aldığı hapis cezasının "HAGB" kararına (Ceza ertelemesi) çevrilmesine itiraz etti.

Dilekçede, "Sanığın iyi haline ya da gösterdiği pişmanlığa dair beyan olmadığı gibi Cumbul'un uğradığı ve dosyaya ibraz edilen zararın da giderilmediği ortadadır" denildi.

Mahkeme, itirazı reddederek, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Ağır Ceza Mahkemesi, ilerleyen günlerde vereceği kararı mahkemeye bildirecek.

BİR YORUM YAPIN 1

Bu haberlerin 7 yıl önce

Ne gereği var ?

Toplam 5 beğeni