Aleyna Tilki için üç bakanlık harekete geçti!

16 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki için 3 bakanlık harekete geçti.

Bir şarkısıyla kısa sürede tanınan lise öğrencisi Aleyna Tilki'nin, kanunen yasak olmasına rağmen geceleri alkollü mekanlarda sahneye çıkması tartışmalara neden oldu. 18 yaşından küçük bir çocuğun alkollü mekanlarda çalışmasının çocuk istismarı suçuna gireceği yönündeki haberler, yetkilileri harekete geçirdi.

YETKİLİLER, AİLE İLE GÖRÜŞTÜ 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, geçtiğimiz günlerde Aleyna Tilki'nin ailesiyle görüştü. Yetkililer; kanunlara göre ailesinin izni bile olsa reşit olmayan bir çocuğun alkollü mekanlarda çalışmasının mümkün olamayacağını belirterek, bunun çocuk istismarı suçuna gireceğini vurguladı.

Bakanlık yetkilileri; aileye, Tilki'nin gece mekanlarında sahneye çıkmasından vazgeçmesi gerektiğini, bunun 'çocuğun yüksek yararı' için önemli olduğunu iletti. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı; 18 yaş altı çocukları çalıştıran alkollü mekanları mercek altına aldı. Çocukların gece çalıştırılmasının kanunen yasak olduğunu belirten bakanlıklar, Türkiye genelinde gece çalışma ruhsatı olan iş yerlerini denetime aldı. Kanunlara göre alkollü mekanlarda çalışması mümkün olmayan Aleyna Tilki; "Yanımda annem babam olmadan sahneye çıkmıyorum" demişti.

Günaydın'a konuşan yetkililer ise; bir çocuğun, anne-babası yanında olsa bile valilik izni olmadan alkollü ortamlarda çalıştırılamayacağını belirtmişti.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 13

Kalem Abi 7 yıl önce

Televiyonlar insanları ahlaksızlığa teşvik ediyor. Para uğruna çocuklar pazarlanıyor. Birde ben bu Türkiyedeki okullarda doğru dürüst eğitim verdiğini düşünmüyorum. Eğitimsizlik ahlaksız nesiller yetişmesine neden oluyor. Okullarla zina yaşı 12 lere düşmüş, sigara kullanma yaşı 9-10, uyuşturucu desen 10-12 yaş devletin acil eğitim sistemine el atması lazım ve ayrıca ailelerin çocuklarına sahip çıkmaları lazım çoçuğu gönderiyorlar okula adresi belli olsun diye çocuk ne yapar ne eder arkasını arayan yok.

vatandaş 7 yıl önce

aileye ulaşıp bu yanlıştır vs nedir bunlar ya ? direk cezai yaptırım mekanın kapatılması vs.. nerede kanun ? nereden geliyor bu hoş görü ?

Toplam 4 beğeni

misafir 7 yıl önce

Gec kalonmis karar turkiye de hep birsey olduktan sonra harekete gecirlir

Toplam 1 beğeni

Karof 7 yıl önce

Demezler mi adama Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu! diye. O üç bakanlık bıraksın bu işleride sanayide, kötü şartlarda, bedava denecek rakamlara çalıştırılan çocuk işçiler için harekete geçsin...

Toplam 5 beğeni

Denge 7 yıl önce

Bu kızı medya gözümüze gözümüze sokmaya çalışıyor ancak bir kere bile dinlemedim çünkü ben kendi çocuğuma bunu mu ornek göstereceğim.

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun