Aslı Enver'in bilinmeyen hastalığı

Genç oyuncu Aslı Enver, çocukluk ve gençlik yıllarına ilişkin bilinmeyenleri ilk kez anlattı...

Sinema ve dizilerde başarılı oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çeken Aslı Enver, Vogue dergisine hakkında bilinmeyenleri anlattı. 

Anneannesinin rahatsızlandığı bir dönemde, kendisine emekli maaşı ile hoca tutarak, Türkçe'yi öğrenmesini sağladığını anlatan Enver, okumasında anneannesinin büyük katkısı olduğunu vurguladı. 

Disleksik olduğu için sınavlarda ekstra zamana ihtiyaç duyduğunu söyleyen Enver, disleksi hastalığının fazla bilinmediği için sınavlarda ekstra zaman verilmediğini söyledi. 


Üniversiteye tuttuğu hoca ile hazırlanan Enver, o dönemde Hayat Bilgisi dizisinden aldığı ücretle de harçlığını çıkardığını belirtti. 

Müşfik Kenter ile çalışmak istediği için Haliç Üniversitesi'ni tercih ettiğini söyleyen Enver, aynı dönemde Kavak Yellerinde rol almasından dolayı okul hayatını güçlükle sürdürdüğünü söyleyerek, anneannesine verdiği sözü tutarak 4 yılda okulu bitirip, diplomasını anneannesine hediye ettiğini anlattı. 

DİSKLEKSİ NEDİR?

Çoğunlukla zeka geriliği ile karıştırılan disleksi, dinleme, okuma, yazma, işlem yapma ve matematik öğreniminde güçlük ile kendini belli eden bir öğrenme bozukluğudur.  Disleksik çocukların herhangi bir zeka problemi yoktur. 

Özel yeteneklere sahip olan disleksik çocukların en ünlüleri; Albert Einstein, Tom Crouse, Leonardo da Vinci'dir. 

 

Aslı Enver'den annelik itirafı!

İLİŞKİLİ HABER

Aslı Enver'den annelik itirafı!

BİR YORUM YAPIN 2

aslıfanı 5 yıl önce

Disleksi hastalığı o kadar önemli bir hastalık değil daha önemli ve tedavisi olmayan hastalıklar da var

Toplam 2 beğeni

mücahit 4 yıl önce

disleksi hastalık değil

Toplam 0 Beğeni