RTÜK onlara acımadı!

RTÜK, uyarılara rağmen yayın ihlallerine devam eden evlilik programları nedeniyle 6 kanala ağırlaştırılmış para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkililerinden alınan bilgiye göre, evlilik programlarıyla ilgili olarak vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve kurumlardan gelen şikayetler son bir yılda 136 bini aştı.

Bu kapsamda dün gerçekleşen Üst Kurul toplantısında, geçen hafta yayından kaldırılması konusunda ikaz edilmesine rağmen aynı formatta yayınlarını devam ettiren evlilik programları tekrar görüşüldü.

17 MİLYONU AŞAN CEZA

En fazla şikayeti alan evlilik programlarından Kanal D'deki "Kısmetse Olur", Star TV'deki "Zuhal Topal'la", Show TV'deki "Evleneceksen Gel", ATV'deki "Esra Erol'da" ve Flash TV'deki "Dest-i İzdivaç" programlarındaki ihlaller nedeniyle bu kanallara yine para cezası verildi. RTÜK’ün bu yıl evlilik programlarına verdiği ceza 17 milyonu aşmış oldu.

RTÜK bu cezaları, 6112 sayılı Kanun'un 8/1 maddesindeki "Yayınlar insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" ve "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ilkelerini ihlalden ve yine üst sınırdan uyguladı. RTÜK, reklam gelirinin yüzde 2'si oranında ağırlaştırılmış para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK, A9'a, TV8'e akıllı işaretlerin yanlış kullanımı, EM TV'ye de şiddet haberleri ve nedeniyle müeyyide uyguladı

 

Esra Erol'un kardeşi 'Elif' dizisinde oynayacak

İLİŞKİLİ HABER

Esra Erol'un kardeşi 'Elif' dizisinde oynayacak

BİR YORUM YAPIN 1

Reco 7 yıl önce

Vatana ihanetten yargılanmaları lazım.

Toplam 3 beğeni