Yargıtay'dan Nurseli İdiz'e kötü haber

Can Gürzap 6 yıl önce sözleşmesi olmasına rağmen 'Evliliğe Gelinceee' isimli oyununa katılmayan Nurseli İdiz'e dava açmıştı.

Gürzap şirketi 2009 yılında Nurseli İdiz ile oyunculuk sözleşmesi imzaladı. Ancak İdiz, 21 Şubat 2011'de sergilenecek oyuna katılmadı.

Oyun için tüm teknik ekip Elazığ'a gitti ve 400 adet bilet satışı yapıldı. Şirket gösterimin olduğu gün Elazığ'a gelmeyen oyuncu için dava açtı. İstanbul 3. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada, Gürzap tarafı toplam 120 Bin TL talep etti.

Nurseli İdiz'in avukatı mahkemede yaptığı savunmasında müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle Elazığ'a gidemediği söyledi. Savunma dilekçesinde, İdiz'in programa katılmamasının keyfi olmadığına işaret edilerek davanın reddine karar verilmesi istendi.

Son noktayı yargıtay koydu

Mahkeme, İdiz'in Gürzap'ın şirketine bin TL madde, 5 Bin TL de cezai şart ödeme yapmasına karar verdi. İdiz'in avukatı bu kararı temyiz etti.Temyiz incelmesini ise Yargıtay 11. Hukuk Dairesi yaptı.Yargıtay, mahkemenin verdiği kararı onadı.

Nurseli İdiz gözaltına alındı

İLİŞKİLİ HABER

Nurseli İdiz gözaltına alındı

BİR YORUM YAPIN 0