Ece Erken'in mimarı sahte çıktı

Ece Erken'in geçtiğimiz ay mahkemelik olduğu mimarın İç Mimarlar Odasında kaydı olmadığı ortaya çıktı.

Erken mahkemelik olduğu mimara önceki gün temyiz davası açarak yargı yoluna gitti. Mağduriyetinin giderilmesini isteyen Erken'in avukatı Ersoy Akdemir, konunun İç Mimarlar Odası'na taşındığını ve davalık olduğu mimarın burada kaydının olmadığını söyleyerek, "Bahsi geçen şahsın, mimarlar odasına kaydı olmadığı gibi ödenen bedellere ilişkin fatura kesmediği için kayıt dışı tahsilat yaparak vergi usulsüzlüğü yaptığı ortaya çıktı. Vergi dairesinde konu inceleniyor" dedi.

İç Mimarlar Odasında kaydı yok

Avukat Ersoy Akdemir, yaşanan olayı şu sözlerle açıkladı:

"Müvekkilim Ece Erken'i alt evin tadilat işlerine talip olan iç mimarlık şirketi, işin yapılmasından sonra fazladan ve fahiş düzeyde para talep etmişti. Davayla ilgili yaptığımız araştırmada hukuksuzluğun sadece fazla paradan ibaret olmadığı, ilgili şirketin farklı konularda da ciddi ihlaller içerisine girdiği üzülerek görülmüştür" dedi.

Yaşanan konu hakkında görüşleri alınan İç mimar ve Çevre Tasarımcısı TMMOB İç Mimarlar Odası Genel Başkanı Emrah Kaymak, "Halkımızın; bilinçlenmesine ve meslek odasına kaydı bulunmayan, başka meslek disiplinlerinden olan ve hatta hiç bir mesleki eğitimi olmayan, bizim sahte anayasal bir suç işleyen bu kişilere itibar etmemesi gerektiğini, hizmet almak istedikleri iç mimarın meslek odasında kaydı olup olmadığını İç Mimarla Odası ile iletişime geçerek öğrenebileceklerini belirtmek isterim" dedi.

Ece Erken dolandırıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Ece Erken dolandırıldı!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 2

Misafir 6 yıl önce

Sade odalarmı bugüne kadar gördüğüm kooparatiflerde öyle devlet birşeyler olsundiye kooparatif kurdurtuyo odalare yetki veriliyo ama nerde hepsi saltanat

auz 6 yıl önce

odaların ne olduğunu çok iyi biliyoruz odada kaydı olmak zorunda mı o odalar mimar mühendisler için gerçekten ne zaman birşey yapmış anca devletle hükümetle uğraşırlar herşeye muhalif bir kesim.

Toplam 2 beğeni