Olay dizi Türk Malı yine mahkemelik oldu!

İlk yayınlandığı sezonda ''Türk örf, âdet ve geleneklerini aşağıladığı'' gerekçesiyle mahkemelik olan 'Türk Malı' dizisine ikinci kez dava açılıyor.

Yedi yıl önce yayınlanmaya başlayan 'Türk Malı' dizisi ''Türk örf, âdet ve geleneklerini aşağıladığı'' gerekçesiyle dava edilmişti. Daha geniş bir oyuncu kadrosuyla tekrar yayınlanmaya başlayan dizi  bu kezde Türk Teşvik Derneği tarafından dava ediliyor.

"ABLAK, DÜZENSİZ VE PATAVATSIZ"

Habertürk'e konuşan Dernek Başkanı Harun Altunbaş"Dizi, Türk malı imajını ablak, düzensiz, bodoslama davranışlar sergileyen patavatsız bir karakterle birleştiriyor. Buna dünyada izin verecek başka bir ülke var mıdır? 'Amerikan Malı' ya da 'Rus Malı' diye böyle bir konsepte dizi yapabilir misiniz?" açıklamasında bulundu.

SÜRPRİZ SEZON FİNALİ!

Dizi ve yapım ekibinden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Fakat dizi sürpriz bir şekilde sezon finali kararı aldı. Dizi, bu hafta ekranlara gelecek olan 6.bölümüyle sezon finali yapacak. Eylül ayından itibaren ise yeni bölümleri yayınlanmaya devam edecek.

Yapımcılığını Süreç Film’in üstlendiği dizisinin başrollerini ise Şafak Sezer, Mehmet Ali Erbil, Hasibe Eren ve Nergis Kumbasar, Anıl İlter, Burcu Binici, Gülhan Tekin, Haki Biçici, Polina Ch, Selen Görgüzel Alkan, Serkan Şengül, İlker Korkmaz ve Buse Narcı paylaşıyor.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0