Vatan Şaşmaz şok bir cinayete kurban gitti. Vatan Şaşmaz neden öldürüldü?

Magazin camiasının sevilen isimlerinden Vatan Şaşmaz acı bir şekilde hayatını kaybetti. Peki, ünlü sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz neden öldürüldü. İşte, tüm detaylar…

Bir süre önce evlenen ve baba olmayı bekleyen Vatan Şaşmaz 27 Ağustos 2017 günü acı bir sonla hayata veda etti. Herkesi şok eden cinayeti işleyen Filiz Aker daha sonra kendini vurarak intihar etti. Beşiktaş’ta bir otel odasında işlenen cinayet ise olayın hemen ardından aydınlandı. Otelden çıkarılan cenazeler yan yana otopsiye gönderildi. Olayın ardından tüm Türkiye yasa boğulurken, sosyal medyadan taziye mesajları yağdı.

Ünlü sunucunun menajeri Polat Yağcı cenazenin defnedileceği yere ilişkin paylaşımında, "Sevgili Vatan Şaşmaz'ın cenazesi, 29 Ağustos Salı günü öğlen namazına müteakiben Güzeltepe Birlik Camii'nde (Nato Yolu Ata 2 Sitesi Karşısı Çengelköy / Üsküdar) sonrasında Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecektir." ifadelerine yer verdi.

İşte, acı olayla ilgili çarpıcı detaylar…

vatan şaşmaz

vatan şaşmaz

Olay nasıl meydana geldi?

Eski manken Filiz Aker’in işlediği cinayet, yapılan incelemeler ve yeğeninin verdiği ifadelerle aydınlığa kavuştu. Olay Beşiktaş’ta bulunan lüks otelde saat 20.00 sularında meydana geldi. 27 Ağustos günü Filiz Aker bir aydır kaldığı İstanbul Beşiktaş’taki otelde Vatan Şaşmaz’la kısa bir süre görüştü ve ardından tartışma çıktı. Tartışma sonrası kaçmak isteyen Vatan Şaşmaz’a sırtından dört el ateş eden Aker daha sonra silahı kendi başına doğrultarak intihar etti.

Silah seslerini duyan otel görevlileri Vatan Şaşmaz’ı kapı önünde Filiz Aker’i ise yatakta ölü olarak buldu. Olayın ardından otele gelen olay inceleme ekipleri 3,5 saat süren bir çalışma yürüttü.

filiz aker cinayet

filiz aker cinayet

Yarım saat işim var…

Cinayet, Filiz Aker’in yeğeni Dora Ercan’ın anlattıklarıyla biraz daha aydınlandı. Otelin önünde basın mensuplarına ifade veren Ercan olayın öncesinde yaşananları şöyle anlattı; "İkisi için de çok üzüldüm. Allah Vatan'ın ailesine sabır versin. Biz zaten burada eşimle beraber oturuyorduk. O da bizimleydi. Yukarı çıktı. 'Yarım saat işim var geleceğim sonra' dedi. Sonra aradım telefonu kapalı. Zaten duygusal konuşmalar da yapıyordu. Dedim "Acaba kendine zarar mı verecek" diye. Biz sonra güvenliği aldık yanımıza yukarı çıktık. Sonra Vatan'ın yerde cenazesini gördüm. Kapı kapalıydı. Dedim ki herhalde camdan atlamış olması lazım Çünkü içeriden kapı kilitliydi. Herhalde dedim o da kendisine zarar verdi. Ben Vatanla hiç görüşmedim. Arkadaşım gelecek dediği kişi Vatanmış"

Diğer tanık Dora Ercan’ın eşi ise olayı şöyle anlattı, "Biz saat 1'de buraya geldik. Eşiyle 3-5 saat gibi bir zaman geçirdik. Teyzesi de dedi ki 'Yarım saat bir işim var çocuklar bekleyin ben geleceğim'. Yarım saat sonra da biz telefon açtık. Dedi ki '5 dakika sonra geliyorum' aradan bir 45 dakika geçti. Telefonuna ulaşamayınca tekrar resepsiyondan aradık. Dedik acaba bayıldı mı? Çünkü psikolojik problemleri vardı. Allah yardımcısı olsun ben Vatan'ın ailesine sabır diliyorum. Allah yardımcısı olsun"

1 aydır o otelde kalıyordu

Vatan Şaşmaz’ı acı bir şekilde öldürerek intihar eden Filiz Aker, 1 aydır cinayetin işlendiği Beşiktaş’taki otelde kalıyordu. Yapılan incelmenin ardından verilen bilgilere göre, cinayeti işlediği silah ise Aker’in ruhsatlı silahıydı.

filiz aker

filiz aker

Daha önce intihara kalkışmış

Cinayetin ardından gelen bilgiler olayın aydınlanması için ipuçları verirken, Filiz Aker’in daha önce 2011 yılında intihara kalkıştığı bilgisi verildi. Psikolojik sorunları olduğu söylenen ve Vatan Şaşmaz’a platonik bir aşk besleyen Aker, ilaç alarak intihara kalkışmış.

Eşinden boşanmazsa onu öldürürüm

Vatan Şaşmaz’a saplantılı bir aşk beslediği söylenen Filiz Aker’in yakınları tarafından, “Ona 3-4 trilyon (milyon) harcadım, kimseye bırakmam. Eşinden boşanmazsa onu öldürürüm” dediği iddia edildi. 7 yıl önce tanıştıkları söylenen Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in kısa süre görüştükleri ve Vatan Şaşmaz’ın bir ilişkiye yanaşmadığı, Filiz Aker’in ise uzun zamandır ünlü sunucuya saplantı duyduğu öğrenildi.

filiz aker vatan şaşmaz

filiz aker vatan şaşmaz

Sosyal Medyadan veda paylaşımı…

Bir süredir psikolojik problemleri olduğu söylenen Aker’in sosyal medyadan yaptığı son paylaşım görenleri hayrete düşürdü. Cinayetten tam 3 saat önce yaptığı paylaşımda "Yaşam her anın için sana çok teşekkür ederim" sözleri dikkat çekti.

Yeğeni Dora Ercan ise yaptığı açıklamada teyzesinin veda eder gibi konuştuğunu, "Benimle vedalaşır gibi konuşuyordu. Amerika'ya gidecekti. 'Bugün çok mutluyum falan, bu mutluluğum seni üzebilir' dedi. 'Sakin ol' dedi, 'Güçlü ol' dedi. Böyle bir şey yapacağı hiç aklıma gelmedi. Ailesinin içi rahat olsun" dedi.” Sözleriyle anlattı.

Bu kadın beni…

Vatan Şaşmaz’ın yakın arkadaşı organizatör Nedim Delibaş canlı yayına bağlanarak, Aker’in daha önceden de Şaşmaz’ı rahatsız ettiğini söyleyerek "Sanıyorum 2015'ten önce bununla bir gönül birlikteliği vardı. Evlendikten sonra Vatan'ı sürekli rahatsız ediyordu. Bir gün sert bir telefon görüşmesi yaptı. Vatan nedir dedim, 'Ağabey sorma bu kadın benim başımı belaya sokacak' dedi. Bu kadın Vatan'ı rahatsız ediyordu." açıklamasında bulundu.

vatan şaşmaz yasemin adalı

vatan şaşmaz yasemin adalı

Baba olmayı çok istiyordu…

İki yıl kadar önce Yasemin Adalı ile hayatını birleştiren Şaşmaz, 2015 yılında verdiği röportajda “Baba olmayı çok istiyorum. Çocuk kararı olmasaydı evlenmez beraber yaşamaya devam ederdim. Ben de eşim de evlilik meraklısı insanlar değiliz. Artık 20’li yaşlarda da değiliz. Ben 41 yaşındayım, eşim 38. Belli bir yaştan sonra evlenmenin bir esprisi kalmıyor. Önemli olan aile olabilmek.” Sözlerine yer vermişti. Vatan Şaşmaz’ın mimar olan eşi Yasemin Adalı ise 4 aylık hamileydi. Acı haberi alan eşi ise, ailesinin yanında bulunduğu Tarsus’tan İstanbul’a doğru yola çıktı.

Cenazeler adli tıbba gönderildi.

Uzun süren incelemeler sonunda Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in cenazeleri Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinden çıkarılarak adli tıbba gönderildi. Tüm Türkiye’yi sarsan olaydan sonra cenazelerin aynı arabayla yan yana gitmesi dikkat çekti.

Son dakika... Vatan Şaşmaz cinayetinde yeni detay!

İLİŞKİLİ HABER

Son dakika... Vatan Şaşmaz cinayetinde yeni detay!

BİR YORUM YAPIN 0