Tacı geri alınan Itır Esen hakkında hapis istemi

15 Temmuz'un yıl dönümünde attığı tweet ile Miss Turkey 2017 birinciliği geri alınan Itır Esen hakkında 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Miss Turkey 2017 birincisi Itır Esen, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Twitter’dan 15 Temmuz şehitleriyle ilgili paylaşımda bulundu.

Attığı tweet nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Esen’in tacı ve Miss Turkey 2017 birinciliği geri alınmıştı. Bunun üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Itır Esen hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan soruşturma başlatılmıştı. 

Geçtiğimiz hafta  Anadolu Adliyesi'ne ifade veren ve suçlamaları reddedip, “Tweet’i hakaret kastı ile paylaşmadım. Sözlerim yanlış anlaşıldı” dedi.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Itır Esen hakkında iddianame düzenledi. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünü anmakta olan halkı alenen aşağıladığı belirtilen Itır Esen’in, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. 

Çerkes tavuğu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çerkes tavuğu nasıl yapılır?
Vücutta ödemi attıran meyve: Ananas

İLİŞKİLİ HABER

Vücutta ödemi attıran meyve: Ananas
Kilden dekoratif tabak yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Kilden dekoratif tabak yapımı
Yıldız Tilbe'den çok sert Kudüs tepkisi!

İLİŞKİLİ HABER

Yıldız Tilbe'den çok sert Kudüs tepkisi!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0