Kalben'e 1 milyon dolarlık tazminat davası açıldı

Ünlü sanatçı Kalben'e, eski menajeri Engin Akıncı, 1 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Son yıllarda adını duyurmayı başaran Kalben, mayıs ayında menajerliğini yapan Engin Akıncı ile sözleşmesini feshetti. Gerekçe olarak, menajerlik şirketinin Kalben'in kazandığı paranın yüzde 50 payını almasıydı. Bunun üzerine şirket Kalben'e tazminat davası açtı.

İstanbul 2'inci Fikri ve Sınai Hakları Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava da menajerlik şirketi ilk etapta 200 bin liralık tazminat talep etti. Kalben'in abisi Murat Sağdıç, duruşmaya katılarak "1 yıl öncesi döneminden bizden para talebi olmuştu ve o sıralar Kalben mutsuzdu. bizler ailesi olarak bu durumu sorgulamak istedik. Bizlere herkesten çok çalıştığını ve herkesten az kazandığını bunun ise adil olmadığını söyledi. Kalben yaptığı araştırmalara da küçük yüzdelerle çalışırken kendisinin büyük bir yüzde alınmasını sorguladı. Kalben mutsuzdu ve müziği bırakma noktasına gelmişti ben Kalben'in kazancını bilmiyorum ancak normalde yüzde 10 ve 15 menajerlik payı kesilirken benden yüzde 50 kesiyorlar diye kalben bana sızlandı" ifadesini verdi. 

Mahkeme dosya eksikliğinden dolayı ertelendi. Mahkemenin ardından Kalben'in organizasyon sorumlusu İbrahim Zoroğlu açıklamada yaptı. Zoroğlu "Piyasada normalde 10 ile 25 arası pay alınır. Engin Akıncı, Türkiye’de ilk defa Mabel Matiz ve Kalben’den 50 pay alan menajer. Bütün reklamlardan yüzde 50 pay alıyordu. Konserlere gelmiyor menajerlik görevini yapmıyordu. Mayıs ayında anlaşma feshedildi" dedi.

Usta oyuncu Bahar Öztan ikinci kez ameliyat oldu

İLİŞKİLİ HABER

Usta oyuncu Bahar Öztan ikinci kez ameliyat oldu
Gülşen'in 6 milyon TL kazandıran aşkı!

İLİŞKİLİ HABER

Gülşen'in 6 milyon TL kazandıran aşkı!
Aleyna Tilki "Harçlığımı ailemden alıyorum"

İLİŞKİLİ HABER

Aleyna Tilki "Harçlığımı ailemden alıyorum"

BİR YORUM YAPIN 0