Serap Matyaş mahkemelik oldu

Ünlü oyuncu Serap Aktaş 1.5 yıl önce babası Orhan Aktaş'ı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi ettirmek için getirmişti. Hastane görevlileri ile anlaşmazlık yaşayan Serap Aktaş, mahkemelik olmuştu.

2016 yılından gerçekleşen olay  şu şekilde meydana geldi: Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre; Eda Gülsoy, olayın geçtiği hastanede kan alma biriminde veri giriş elemanı olarak çalışıyordu. Hastaların verilerini girdiği sırada Serap Matyaş kendisinin yanına gelip sırasının kendisininde olduğunu söyledi. Eda Gülsoy'un iddialarına göre Serap Matyaş kendisine"  “Yapacaksın lan, seni buraya dayın mı oturttu, ben avukatım istediğimi yaparım, siz kimsiniz?….” dedi. 

Olayın ardından Eda Gülsoy, baba kızdan şikayetçi oldu. Serap Matyaş ve babası Orhan Matyaş hakkında "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret etmek" suçundan ikişer yıl hapis istemi ile dava açıldı. 

Bakırköy 28. Asliye Ceza mahkemesinde görülen davada Serap Maytaş kendini şu şekilde savundu:  “Babamı bir yere oturttum ve sıra almak için bekledim. Tam bana sıra gelirken önüme bir adam girdi. ‘Sıra arkada’ dedim. Yanlışlıkla sıraya gitmişti. Eda Gülsoy hanıma dönerek ‘Önüme geçen adama sırayı ben izah edemiyorum. Sizin izin vermemeniz gerekmez mi?’ dedim. ‘Sana mı soracağım kapa çeneni yürü git!’ dedi. Şaşırdım çünkü öyle bir tonla sormamıştım. Sanırım kendisi gergindi ve bize patladı. Ben de kendisine ‘Üslubuna dikkat et doğru konuş’ dedim. O halen bağırarak, ‘Yürü git dedim sana’ dedi. Ben de ‘Yürüyüp gidemem işlemimizi yapmak zorundasın, hastayız biz’ dedim. İşlemimizi yapmamak için diretti ve gerginliği yükseltti. Ben o zamana kadar sesimi bile yükseltmedim. Sonra elimdeki babamın kimliğini masaya sertçe koyarak, ‘Yapmak zorundasın babam çok hasta ve senin işin bu’ dedim. Yerinden hafifçe kalktı, tokat atmaya yeltendi. Refleksle geri çekilirken parmakları ile tokat attı. Bunun üzerine ben de bağırarak tepki verdim.”

Serap Matyaş'ın  bu sözleri üzerine Eda Gülsoy'da savunmasında şu ifadelere yer verdi. “ Ben de sıradaki hastayı alıyordum. Serap Maytaş hanım birden bağırmaya başladı, ‘Sırada ben vardım, geri zekalılar’ dedi. Hem bağırıyor, hem de cama vuruyordu. Ben de neden bağırdığını sordum. Birden ortalık karıştı. Serap Maytaş hanım o esnada saçımı tutmaya çalıştı. Ben de kendisini ittim. Hastasının acil olduğunu, sırada kendisinin olduğunu, neden kendisinin alınmadığı şeklinde bağırıyordu. ‘Dayınıza mı güveniyorsunuz?’ dedi. Babası da küfür etti.”

BABA KIZA 11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI 

Mahkeme tüm tanık ve avukatları dinledikten sonra davayı karara bağladı. Orhan Matyaş'a "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret etmek" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Kızı Serap Matyaş'a ise yine aynı suçtan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. 

Timur Acar'dan mutluluk pozu

İLİŞKİLİ HABER

Timur Acar'dan mutluluk pozu
Esra Bilgiç ile Gökhan Töre tatilde

İLİŞKİLİ HABER

Esra Bilgiç ile Gökhan Töre tatilde
Şeyma Ilıcalı'dan Acun'a doğum günü sürprizi!

İLİŞKİLİ HABER

Şeyma Ilıcalı'dan Acun'a doğum günü sürprizi!
Birce Akalay'ın yeni imajı şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Birce Akalay'ın yeni imajı şaşırttı
Alişan ve Buse Varol beraber program sunacak

İLİŞKİLİ HABER

Alişan ve Buse Varol beraber program sunacak

BİR YORUM YAPIN 0