Sezen Aksu'nun yeni albümünün ilk şarkısı yayınlandı

Minik Serçe Sezen Aksu, dinleyicilerinin heyecanla beklediği yeni albümünün ilk şarkısı olan 'Begonviller'i yayınladı.

Sezen Aksu, daha önce çeşitli sanatçılara verdiği şarkılarını bu sefer kendisi seslendirdi. Bu seslendirdiği şarkıları "Demo" adlı albümde topladı. Dün Aksu, albümün ilk şarkısı olan 'Begonviller'i müzik platformunda sevenleriyle paylaştı.

Peki, Sezen Aksu'nun şarkısında bahsettiği begonvilin hikayesi nedir?

Begovil, pembe, beyaz, mor ve kırmızı renkte çiçeklere sahip sarmaşık türü bir ağaçsı bitkidir. Güneş seven bu bitki böcek barındırmaz özelliği ile meşhurdur. Akdeniz ülkelerinde daha çok görülen bu bitki kışları yaprak döker, yazları ise rengarenk olur. Ayrıca bu bitki adını 1768 yılından Brezilya'yı keşfeden Fransız amiral Louis Antoine de Bougainville'den almıştır. Avrupa'nın görkemli evleri ve saraylarını süsleyen bu bitkiyi halk ise "Gelin duvağı" diye adlandırmıştır.

Sezen Aksu Begonvil şarkısı için geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı:

"Demo bir şarkının ilk çalınmış ve söylenmiş, olgunlaşmamış ham halidir. Bir tür taslak hali diyebiliriz. Bazen de başka bir şarkıcıya ve düzenleme yapacak müzisyene, rehberlik yapması için hazırlanır. Ben bazı demoları asıllarından daha çok severim; daha iyi ya da daha kötü olduğundan değil, içinde ne endişe ne düşünce barındırdığından... Beğenecekler mi beğenmeyecekler mi kaygılarının başlamadığı, bizim müzik terminolojisinde “perfomans anksiyetesi” dediğimiz duygunun henüz yakamıza yapışmadığı zamanları şarkının... Çalan için de söyleyen için de gerçek kayıt aşamasında kusursuz olma çabası gerginlik sebebidir çünkü. Müziği seven herkesin şarkıların saf halini tatmaya hakkı var diye düşünüyorum... Bu DEMO albümüyle o anların ruhunu paylaşmak istedim. Düş Bahçeleri konseptini bilen bilir, diğer yorumcu arkadaşlarımın seslendirdiği şarkılarımı, yeni düzenlemelerle yeniden seslendiriyorum. Söyleyenler zaten çok güzel söylemiş oluyorlar; o biraz benden de hatıra kalsın diye söylemek istediğim şarkılardan oluşan bir konsept. DEMO onlardan ayrılıyor. Konsepti falan yok. Süsleme yok. Olduğu gibi, geldiği gibi... Sevgilerimle, Sezen"

İşte o şarkı;

Acun Ilıcalı'ya Dalyanlı turizmcilerden ilginç çağrı

İLİŞKİLİ HABER

Acun Ilıcalı'ya Dalyanlı turizmcilerden ilginç çağrı
Gamze Özçelik'ten Berna Laçin'e sert tepki!

İLİŞKİLİ HABER

Gamze Özçelik'ten Berna Laçin'e sert tepki!
Nesrin Cavadzade'den 'La Casa De Papel' açıklaması

İLİŞKİLİ HABER

Nesrin Cavadzade'den 'La Casa De Papel' açıklaması
Ata Demirer'in yeni filminin adı belli oldu

İLİŞKİLİ HABER

Ata Demirer'in yeni filminin adı belli oldu

BİR YORUM YAPIN 0