Müslüm Gürses'i büyüdüğü sokaklarda tanıdılar

Müslüm filmi ile yeniden gündeme gelen merhum Müslüm Gürses'in hayatı merak konusu oldu.

Sabah gazetesi Müslüm Gürses'in doğum büyüdüğü Adana sokaklara gitti. Buradaki insanlarla sohbet etti. Gürses'in acılar içindeki hayatı bu sokaklarda yaşandı. Babası annesini öldürdüğü ve sokak sakinlerinin baktığı Müslüm Gürses'in sesine ve sazına buradaki insanlar ilk önce şahit olmuş.

Her çocuk gibi salçalı ekmeği seven Gürses yoksullukla beraber büyük kayıplar yaşamış. İki göz bir odada yaşayan usta sanatçıya mahalle sakinleri ve Adana'da müzik yapan insanlar yardım etmiştir. 

Senarist Hakan Günday ve yönetmen Ketceh'ninde katıldığı gezide kısa bir röportaj yapıldı. 

Gürses ile bütünleşen jiletli hayranlarına neden az yer verildiği sorusuna işte şu cevapları verdiler. Öncelikle yönetmen Ketche, 

"Çekimlere Müslüm Baba'ın gerçek fanları, 'Jiletçiler' geldi. Ama bir şarkı açtığımızda, bu insanlar kafalarını duvarlara vuruyorlar, kendilerini kesmeye çalışıyorlar, "Ne yapıyorsunuz?" dediğimizde, "Müslüm çalıyor, sen anlamıyorsun" diyorlar. Çok acayip görüntüler aldık ama sinemada yaş sınırı sıkıntısı var. Yaş sınırına takılmayı istemedik" şeklinde konuştu.

Senarist Hakan Günday ise, "Müslüm fanlarının zarar verme davranışının kreşendosu zaten onun bir hayranı tarafından bıçaklanması. O adam orada diyor ki; "Biz seninle biriz, ha kendime zarar vermişim, ha sana zarar vermişim, hepimiz aynı evrendeyiz, bir olduk, içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı yapabileceğimiz hiçbir şey yok, insan olarak değerimizin bilinmediği, bizi anlatan bir dünyada yaşamıyoruz, bu bizim protestomuz aslında". Bunu anlatmak için o anların hepsini göstermeye gerek yok ki. O yüzden hastaneden çıkarken Müslüm Gürses'in diyaloğunu, "Onlar yas tutuyorlar" diye yazdım. Müslüm Gürses'in müziği de, bu yasın melodisi." cevabını verdi.

'Kalk Gidelim'de Nusret detayı!

İLİŞKİLİ HABER

'Kalk Gidelim'de Nusret detayı!
82  yaşındaki oyuncu Alev Gürzap yaşamını yitirdi

İLİŞKİLİ HABER

82 yaşındaki oyuncu Alev Gürzap yaşamını yitirdi
Gül Sunal'dan ağlatan paylaşım

İLİŞKİLİ HABER

Gül Sunal'dan ağlatan paylaşım

BİR YORUM YAPIN 2

Yldz 5 yıl önce

Oyuncular alkışa ve takdire layık.emeginize sağlık

Dolapdereli Sabri 5 yıl önce

ben onu bunu bilmem de Timuçin Esen müthiş oynamış.