Deliler'in yapımcısı Cem Uçan: Bizim çakma kahramanlarımız yok

Fatih Sultan Mehmet zamanında kurulan Deliler ordusundaki kişilerin hayatını anlatan Deliler-Fatih'in Fermanı filmi 23 Kasım'da sinema severlerle buluşacak.

Türk tarihinde ayrı bir yeri olan Deliler ordusu, Osmanlıda savaş zamanında önden gidip keşif yaparlarmış. Ürkütücü kıyafetleri ve korkusuzlukları ile düşmana nam salan bu ordunun hayatı beyaz perdeye taşındı.

23 Kasım'da seyircisi ile buluşacak olan Deliler filminde rol alan aynı zamanda yapımcısı olan oyuncu Cem Uçan film hakkındaki fikirlerini işte bu sözlerle anlattı: "Siyasi olarak muhalefet yapılabilir, tartışır konuşuruz ama bu ülkeye en ufak bir saldırı olduğunda 80 milyon vatandaş, bir anda Deliler’e dönüşebiliyor. Bunu 15 Temmuz, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda yaşadık. Burada tankın önüne yatan kişiyle Filistin’de tekerlekli sandalyeden taş atıp İsrail’e direnen kişiye baktığımızda şehadete koşma duygusu Balkanlar’dan Ortadoğu’ya bizde hep var. Ülkenin en naif insanında bile görebiliyoruz ki 600 sene önceki Deliler ruhunu hiç kaybetmedik"

Türklerin tarih boyunca hiçbir düşmana boyun eğmeden savaştığını ve belirten Uçan bunun kanıtının Ertuğrul'a kadar gittiğini söyledi.

Deliler Ocağı ile ilgili araştırma yaptığını söyleyen Uçan onların tarihinden oldukça etkilendiğini de ifade etti. Özel seçilmiş kişilerden oluşturulan bu ordu hakkında şu ifadelere de yer verdi: "Allah’a bağlı dindar insanlar. Sancaklarında ‘Ne varsa o gelir başa’ yazıyor. Allah bizim kaderimize ne yazdıysa o olur deyip korkusuzca yaşıyorlar. Hz. Ömer’in adaleti, Hz. Ali’nin cesaretini kendilerine düstur ediniyorlar. ‘Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler’ atasözü de buradan geliyor."

Tarih boyunca diğer devletlerin çakma kahramanlarla kendilerini ön plana çıkarmaya çalıştığını ifade eden Uçan, "Bizim kafadan uydurulmuş Batman, Süperman, Örümcek Adamlarımız yok. Kahramanlarımızın hepsi tarihi gerçek kişilere dayanıyor. Onların yaptığı işlerin aynısını görüntü olarak da yakalamak istedik. Amerika’nın Rambo gibi Vietnam Savaşı filmleri beni öyle bir etkilemişti ki Sultanahmet’te gördüğüm her çekik gözlüyü cani zannedip nefretle bakıyordum. Aslında Amerika’nın Vietnam’ı istila ettiğini ve sonunda prinç sopalarıyla direnen insanların kazandığını çok sonra öğreniyorsunuz" şeklinde konuşmasına devam etti. 

İŞTE DELİLER FRAGMAN;

Hollywood yıldızı Russell Crowe sokakta görenler tanıyamadı!

İLİŞKİLİ HABER

Hollywood yıldızı Russell Crowe sokakta görenler tanıyamadı!
Hülya Koçyiğit kırgın!

İLİŞKİLİ HABER

Hülya Koçyiğit kırgın!
Mehmet Ali Erbil'in kızlarından duygusal paylaşım

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Ali Erbil'in kızlarından duygusal paylaşım
Başkan Erdoğan THY Başkan'ın nikah şahidi oldu

İLİŞKİLİ HABER

Başkan Erdoğan THY Başkan'ın nikah şahidi oldu

BİR YORUM YAPIN 0