Orta doğu ülkelerinde 'Türk oyuncu' isimleri markalaşıyor!

Türk dizileri Orta doğu ülkelerinde severek izlenmeye devam ediyor. Ciddi bir kitlesi olan Türk dizilerinde oynayan oyuncularda diziler kadar seviliyor.

Orta doğu ülkelerinde yayınlanan Türk dizilerinde rol alan Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Tuba Büyüküstün ve Serenay Sarıkaya gibi oyuncuların isimleri markalara verilmeye başlandı.

Böylece bu ülkedeki tüketici kitle sevdiği oyuncunun adını taşıyan ürünü alıyor. Hem tüketici hem üreticiyi sevindiren bu olayın kahramanları ise Türk oyuncular oluyor. 

Geçtiğimiz günlerde Dubai'deki bir otele Burak Özçivit'in adı verilmişti. Hatta ünlü sanatçının açılışa katılacağı söyleniyordu.

Orta doğu ülkelerinde ticaret yapan Markiz Patent Genel Müdürü Orhan Eriman bu durumu, "Ortadoğu'da ticaret yapan birçok firma Kıvanç Tatlıtuğ ceketleri, Tuba Büyüküstün ayakkabıları, Beren Saat isminde ruj, Engin Altan Düzyatan isminde gömlek, saç bakım ürünleri üretiyorlar" şeklinde anlattı. 

TÜRK DİZİLERİ VE ÜNLÜLERİ İSİMLERİNİ TESCİL ETTİRMELİ

Eriman aynı zamanda Dünya marka tescili sıralamasında 3. sıra da olduğumuzu belirterek oyuncuların yapımcıların bu konuda bilinçlenerek isimlerini tescil ettirmeleri gerektiğini ise şu sözlerle anlattı:

"Hem dizi isimleri hem de dizilerde oluşturulan karakter isimleri ve başrol oyuncuların isimleri belli bir süre sonra birer marka hatta fenomen haline geliyor. Dolayısıyla bu isimlerin hem Türkiye’de hem de uluslararası olarak tescil edilmesi şarttır. Aksi takdirde yayınlandığı ülkelerde başka şahıs ya da firmalar tarafından bu isimlerin tescil edilmesi ve haksız kazanç elde etmesi kaçınılmaz olur. Yakın zamanda karşımıza çıkan örnek Aleyna Tilki isminin başka bir kişi tarafından giyim ürünlerde tescil başvurusunun yapılmasıydı. Söz konusu müracaata itiraz ederek tescil almasını engelledik. Ancak bu tür durumlarda itiraz edilmediği takdirde isim başkası adına tescil edilebiliyor. Son dönemde ünlülerin isimlerini tescil ettirmesi ile ilgili bilincin arttığını düşünüyorum. Göz onunda olan  ünlülerimiz isimlerini tüm ürün ve hizmet gruplarında tescil ettirerek, isimlerinden haksız kazancın elde edilmesinin önüne geçmektedirler."

Eriman, Çin marka tescili sıralamasında birinci sıradayken daha sonra ABD ve Türkiye geliyor. Bu durum ile birinci sıraya bile yerleşebileceğimizi vurguladı. 

Mehmet Aslantuğ ekranlara dönüyor!

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Aslantuğ ekranlara dönüyor!
Fahriye Evcen'i güldüren plaka sorusu!

İLİŞKİLİ HABER

Fahriye Evcen'i güldüren plaka sorusu!

BİR YORUM YAPIN 0