Yasmin Levy: Ben Türk'üm!

Ailesi Manisa'dan İsrail' göç eden ünlü şarkıcı Yasmin Levly, Türk kültürüne hayranlığı ve bağlılığını her gittiği yerde katıldığı konserde dile getiriyor. İşte, haberin detayları...

Geçtiğimiz hafta unutulmaz Kutsi ile unutulmaz bir konser veren Yasmin Levy, güçlü sesi ile herkesin ilgi odağı oldu. Sosyal medyada hakkında yapılan çarpıcı yorumlardan biri ise "kalbi ses tellerinde atan kadın" şeklindeydi. Türk kökenli olduğunu her daim ifade eden Levy, geçtiğimiz günlerde Konya Selçuklu Kongre merkezinde konser verdi.

Konya'da verdiği konserden ötürü çok memnun olduğunu dile getiren Levy, "Size şunu söyleyeyim, bir buçuk yaşındayken çekilmiş bir resmim var. Babam orada Türkçe bir müzik açmış, ben ortada oynuyorum ve babam bana diyor ki, 'Yasmin Türk!' Babam, ablama ise Fransız diyordu. Ben Türk'üm, bu müzikle büyüdüm"

Babasının memleketi olan Manisa'ya tekrar giden 43 yaşındaki kadife sesli şarkıcı Levy, usta sanatçı Orhan Gencebay ile de tanışmak istediğini şu sözlerle ifade ediyor: "Manisa Belediyesi beni davet etti. Babamın evini bulamadık, yıkılmış. Ancak şunu söyleyeyim, eğer babam Türkiye'ye geldiğimi ve onun evini Manisa'da aradığımı bilseydi buna çok memnun olurdu. 4 kardeşiz, annem babamın ikinci eşi. Evlendiklerinde aralarında 23 yaş varmış. Annemin ataları da Kudüs'e Türkiye'den gelmişler ama annem Kudüs doğumlu. Evde Orhan Gencebay müzikleri ile büyüdüm. Çocukluğumdan beri onu dinlerim. Orhan Gencebay ile tanışmayı, onunla şarkı söylemeyi çok istiyorum. Önce filmlerini izledim, sonra da şarkılarını dinledim."

Konya'da olduğu sıralarda semazenlerden oldukça etkilendiğini ayrıca sözlerine ekleyen Levy, "Semazenler dönerken tevazuyu hissettim. Kendilerini çok ama çok küçük olarak niteliyorlar. Evet biz çok küçüğüz. Allah büyük olandır. Biz hiçbir şeyiz. Sufiler ile bugün tanıştım. Onları yıllardır biliyordum ancak daha önce hiç karşılaşmamıştım. Bugün gerçek anlamıyla buluştum. Ben Allah'a inanan bir insanım. Sahneye çıkmadan evvel hiçbir zaman 'Allah'ım bana şans ver' demem. 'Allah'ım güzelliğini benim üzerimden ulaştırmama yardım et' derim. Bu ses benim değil Allah'ındır, isterse alır" açıklamasında bulundu.

İrem Helvacıoğlu'ndan şaşırtan evlilik açıklaması

İLİŞKİLİ HABER

İrem Helvacıoğlu'ndan şaşırtan evlilik açıklaması
Fahriye Evcen'den muhteşem kar manzarası!

İLİŞKİLİ HABER

Fahriye Evcen'den muhteşem kar manzarası!
"Paranın önemi yok" diyen ünlü oyuncudan milyon dolarlık bağış!

İLİŞKİLİ HABER

"Paranın önemi yok" diyen ünlü oyuncudan milyon dolarlık bağış!

BİR YORUM YAPIN 3

ben 5 yıl önce

dinin ne bana onu söyle.

Toplam 1 beğeni

Araştır 5 yıl önce

Bülent arınç ve deniz baykalın akrabası çıkar Çünkü bülent arınc ve deniz baykal akraba

Toplam 1 beğeni

Kenan 5 yıl önce

Efferim sana

Toplam 1 beğeni