Mülkiye Toper hayatını kaybetti! Mülkiye Toper kimdir?

1960'lı yılların ses kraliçesi olarak bilinen ünlü sanatçı Mülkiye Toper hayatını kaybetti. Mülkiye Toper kimdir? Neden vefat etti? Kaç yaşında öldü? Öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

TRT ses sanatçısı ve bir dönemin ünlü isimlerinden Mülkiye Toper, 81 yaşında vefat etti. Duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeniyle magazin camiasında ‘Felaket Tellallı’ lakabıyla tanınan Onur Akay, 1960 yılların ‘Ses Kraliçesi’ olan Mülkiye Toper’in hayatını kaybettiğini duyurdu. Cenazesi yarın öğle namazını müteakip İzmir Bornova Merkez Büyük Camii'nden kaldırılacak.

MÜLKİYE TOPER

MÜLKİYE TOPER

MÜLKİYE TOPER KİMDİR?

Bugün hayatını kaybede Mülkiye Toper, İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda musiki eğitimini tamamladıktan sonra Nevzat Atlığ yönetimindeki üniversite korosuna katıldı. O dönemde Münir Nurettin Selçuk, Refik Fersan, Şefik Gürmeriç gibi hocalarla meşk etme fırsatını buldu. Ses kraliçesi seçildiği 1960'lı yıllarda Cağaloğlu Özel Musiki Konservatuvarı'nda birçok öğrencinin yetişmesine destek oldu ve hocalık yaptı.

Öncesinde İstanbul Radyosu’nda ve konservatuvarda çalıştı, sonra Ankara’ya yerleşti, Turhan Toper ile evlendi. Ankara Radyosu’nda görev aldı.

Yüzleşme dizisinin ilk bölüm fragmanı yayında!

İLİŞKİLİ HABER

Yüzleşme dizisinin ilk bölüm fragmanı yayında!
Burcu Güneş şehit çocukları için söyledi

İLİŞKİLİ HABER

Burcu Güneş şehit çocukları için söyledi
Reynmen müzik piyasasını alt üst etti!

İLİŞKİLİ HABER

Reynmen müzik piyasasını alt üst etti!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0