Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Hedefimiz 100 milyon seyirci

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dün akşam Zorlu AVM'de gerçekleşen Organize İşler 2 filminin galasına katıldı.

Önceki akşam Zorlu Center’da Yılmaz Erdoğan’ın yeni filmi ‘Organize İşler 2: Sazan Sarmalı’nı izleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, film öncesi muhabirlerle sohbet etti. 

Ersoy'un film izlediği salonda geçen hafta yürürlüğe giren 5224 sayılı Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanun'un uygulanmayarak reklam süresinin 30 dakika olduğu görüldü. Yeni sinema yasasına göre reklam sürelerinin en fazla 10 dakika olması gerekiyor.

Yılmaz Erdoğan, bu durum hakkında "Yasanın uygulamaya girdiğini bilmeyen salonlar var. Bizler de tespitleri yapıp yetkililere bilgi veriyoruz. Maalesef ki 30 dakika 40 dakika film öncesi reklam veren sinemalar var hala. Böyle olunca bizim filmlerimiz kurbanı oluyor bu durumun. Bizim bütün amacımız Türk sinemasının geleceğini daha kaliteli hale getirmek. Eğer filmin gösterim saati 20.15 diye yazıyorsa 21.00 da girsin izleyenlerimiz. Gördüğünüz gibi 30 - 40 dakika reklam izledik" dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Sinema yasası Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla yürürlüğe girdi. Türkiye'de yerli film izleme oranı yüzde 63 gibi, çok yüksek bir düzeyde. 2002'de 2 milyon olan seyirci sayısı 2018’de, 44 milyona çıktı. Bu yasa ile hedefimiz 100 milyon seyirci. Cumhurbaşkanımız 'Sinema olmayan bölge kalmasın' diye talimat verdi. Sinemadan sonra turizmi gündeme alacağız. Ardından müzikle ilgili telif hakkı yasasında da aynı çabayı gösterip, hızla halledeceğiz'' dedi.

Gamze Özçelik 11 köyde kuyu açtı

İLİŞKİLİ HABER

Gamze Özçelik 11 köyde kuyu açtı
Angelina Jolie'den anlamlı ziyaret!

İLİŞKİLİ HABER

Angelina Jolie'den anlamlı ziyaret!
Yasemin Özilhan takipçilerini ikiye böldü

İLİŞKİLİ HABER

Yasemin Özilhan takipçilerini ikiye böldü
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0