Kerem Alışık: O benim sırdaşımdı

Türk sinema tarihinin usta isimlerinden Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık, 'Esaretin Bedeli' isimli tiyatroda yer alması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilen 'Esaretin Bedeli'ni tiyatro sahnesine taşıyan oyuncu Kerem Alışık, hakkında merak edilen soruları AA muhabirlerine yanıtladı.

'Esaretin Bedeli'nin bir kült film olduğunu belirten Kerem Alışık, "3-4 ay arasında bir hazırlık süreci geçirdik. Böyle büyük filmleri tiyatroya uyarlamak, tiyatro dilini oluşturmak kolay değil. Çok şükür herkesin beğendiği, bizi mahcup etmeyen bir iş çıktı." diye konuştu. 

kerem alışık kimdir

kerem alışık kimdir

Her projesine olduğu gibi "Esaretin Bedeli"ne de titizlikle hazırlandığını anlatan Alışık, şöyle devam etti: 

"En son oynadığınız tabii ki en yakın olduğunuz proje olabiliyor ama diğerlerini de yadsımak haksızlık olur. Belki de daha hiç yapmadıklarımız en iyi projelerimiz. Hepsini çocuğumuz gibi seviyoruz, birbirinden ayırt etmiyoruz. Bu proje de benim için öyle. Seneye Amadeus Mozart'ın hikayesini yapacağız. Bizim üretimimiz hep devam ediyor. İnsan yüreği nasıl sevgi üretmek zorundaysa biz de tiyatromuzla, kültürümüzle ve sanatımızla üreterek katkıda bulunmayı misyon edinmiş kurumlardan biriyiz." 

Çolpan İlhan ve Sadri Alışık'ın oğlu olmanın oyunculuk kariyerindeki etkisine de değinen Alışık, "Bir kere konservatuvarın içinde doğuyorsunuz. Hem edebiyat hem güzel sanatlar hem de sinema-tiyatro bölümünü bitiriyorsunuz. Dolayısıyla çok önemli bir avantaj. Ama kendi içinde dezavantajları barındırdığını da söylemeden edemeyeceğim." ifadelerini kullandı. 

kerem alışık tiyatro

kerem alışık tiyatro

Alışık, 2005 yılında yaşamını yitiren dayısı, şair ve yazar Atilla İlhan ile ilgili de "Benim sırdaşım, kendime ayırdığım şeyleri paylaştığım tek insandır. Hani onun da sadece kendine ayırdığı şeyleri paylaştığı bir insan olmanın mutluluğunu yaşadım ben. Büyük bir dostluğumuz, sırdaşlığımız vardı bizim. Sırdaştık biz ve o sırdaşımı çok arıyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

'ŞEHRE ÇOK GÜZEL BİR HEDİYE OLMUŞ'

Oyunun sahnelendiği Selçuklu Kongre Merkezi'ni çok beğendiğini dile getiren Alışık, şöyle konuştu: 

"Salon gayet iyi. Konya'ya böyle bir salon kazandıranları tebrik ediyorum. Gayet başarılı, güzel ve donanımlı. Şehre çok güzel bir hediye olmuş. Konya'da Mevlana Müzesi'ne gittik. Bizim için çok önemli. Ben Mevlana'yı hep okuyan, feyz alan birisi olarak kısa zaman diliminde de olsa müzeye gitmeyi bir borç bildim, çok mutlu oldum." 

Almeda Abazi dondurma aşerdi

İLİŞKİLİ HABER

Almeda Abazi dondurma aşerdi
Zahide Yetiş ilk kez oğlunu gösterdi!

İLİŞKİLİ HABER

Zahide Yetiş ilk kez oğlunu gösterdi!
Engin Akyürek: Çok heyecanlıyız

İLİŞKİLİ HABER

Engin Akyürek: Çok heyecanlıyız
Sanatçı Uğur Işılak'tan büyük ozana vefa klibi!

İLİŞKİLİ HABER

Sanatçı Uğur Işılak'tan büyük ozana vefa klibi!
Usta sanatçı Orhan Gencebay domuz gribi oldu

İLİŞKİLİ HABER

Usta sanatçı Orhan Gencebay domuz gribi oldu
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0