Ünlü şarkıcı Mabel Matiz 'Fırtınadayım' şarkısıyla YKS'de soru oldu

Şarkıcı Mabel Matiz'in Maya isimli albümünde yer alan Fırtınadayım şarkısı, dün gerçekleştirilen YKS 1. oturumunda soru olarak soruldu. Şarkıda geçen, 'Gözümün gördüğüyle göğsümün gördüğü bir değil.' sözünde ne anlatılmak istendiği sorulan soru, Twitter'de TT oldu. Mabel Matiz de konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Üniversiteye geçiş sınavı olan YKS'nin ilk oturumu, dün gerçekleştirildi. Sınavda Türkçe alanında yer alan bir soru, sosyal medyanın da gündemine oturdu. Ünlü müzisyen ve şarkıcı Mabel Matiz'in son yayımladığı Maya adlı albümünde yer alan ve oldukça beğenilen Fırtınadayım şarkısı, soru olarak yöneltildi.

Soruda, şarkıda geçen 'Gözümün gördüğüyle göğsümün gördüğü bir değil.' cümlesinde ne anlatılmak istendiği soruldu. Bu durum Mabel Matiz'in TT olmasına sebep oldu.

Duruma kayıtsız kalamayan ünlü şarkıcı, Twitter hesabından şu açıklamada bulundu: "Bugünkü YKS sınavında şarkılarımı konu alan sorulardan şimdi haberim oldu. Valla ne diyeyim, en az sizin kadar şaşırdım. Buna ek olarak, sevindim."

BABASINI TOPRAĞA VERMİŞTİ

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan ve geçirdiği kalp krizi sonrası yaşam mücadelesini kaybeden Mabel Matiz'in babası Ali Karaca, hayatını kaybetmişti.  Kıbrıs Gazisi Ali Karaca'nın cenazesi Tömük Mahallesi'ndeki evine getirilmişti. Helallik alınmasının ardından da Tömük Asri Mezarlığı'nda tören düzenlenmişti. Törene Erdemli Kaymakamı Avni Kula, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Derin ile Mersinli gaziler katılmıştı. 

Mabel Matiz

Mabel Matiz

Törende sanatçı Mabel Matiz gözyaşlarını tutamamıştı. TIR şoförlüğü yaptığı öğrenilen 66 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Ali Karaca dualarla ve gözyaşlarıyla defnedilmişti.

Mabel Matiz

Mabel Matiz

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Mehmet deniz 5 yıl önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun mabel matizz bu ulkenin yetiştirdiği sayılı saygı değer sanatçılarındandır ... Saygılar hurmetler