Başak Sayan ikizlerine iki yıl boyunca ne yaptı?

Yaprak Dökümü dizisinde Ceyda karakteriyle tanıdığımız oyuncu Başak Sayan, ikizlerini doğurduğu andan itibaren yaşadığı zorlu süreci anlattı. İşte haberin ayrıntıları...

Yaprak Dökümü diziyle ekranlarda boy gösteren oyuncu Başak Sayan, oyunculuğu bıraktığını ifade etmeden önce 2015 yılında Milat adlı dizide rol almıştı. Epey süredir kameralardan uzak duran Sayan, ikizlerini doğurduğu andan itibaren yaşadığı zorlu süreci sosyal medya hesabından paylaştı.

Başak Sayan

Başak Sayan

Başak Sayan,"İnsan anne olmadan evvel hayatta yapmam dediği pek çok şeyi yapıyor. Hamileliğim boyunca ‘süt verme ve emzirme’ işini çok uzun sürdürmeyeceğimi söyleyip durdum kendime. ‘Yapamam, emmezlerse mamalar var ne güzel’ diye konuştum da konuştum..."

Başak Sayan instagram

Başak Sayan instagram

"Büyük konuşmuşum. Ben dahil çevremdeki herkes nasıl bu kadar uzun zaman ikiz bebeklere süt verdiğimi anlamış değil. Evet... Tam 2 sene bir hafta boyunca süt sağma makinesi en yakın arkadaşım oldu benim. Uykusuz gecelerim ve günlerimde yanımda asla ayırmadığım aksesuarımdı..."

Başak Sayan

Başak Sayan

"Nereye gidersem gideyim makinem, pompalarım ve süt saklama kaplarım benimle geldi her yere. Ve nihayet 5 gün evvel çocuklar da artık 2 yaşına girince son verdim süt sağmaya. Premetüre doğdukları için emme refleksleri olmayan ikizlerimi anne sütüyle besleyebilmek için elimden geleni yapmış olmanın iç rahatlığıyla sonlandırırım sanıyordum ama zor oldu benim için..."

Başak Sayan haberleri

Başak Sayan haberleri

"Sürekli aklımda ‘süt varken kesmek doğru mu?’ sorusu ile günler geçirdim. Sanki sütü kesmek onların gıdalarını kesmek gibiydi nedense. Makineyle sağarken böyleysem, emzirseydim neler oldurdu bilmiyorum..."

Başak Sayan

Başak Sayan

"En sonunda doktorumun kesmek için verdiği ilacı kullandım 2 gün boyunca. Sürekli mastit olan biri olarak zorlanırım sansam da kolay oldu. Zor olan kısım duygusal boşluk. Hala süt sağma saatlerimde kendimi bir tuhaf hissediyorum. Bugüne kadar neden süt ve emzirme işiyle ilgili sorduğunuz sorulara cevap vermediğime gelince, ne zaman biri bana “Aaa hala mı süt veriyorsun?” dese ya da “Vaaay amma emzirdin!” gibi bir cümle kursa, hatta kurmayıp sadece şaşırsa ben iki saat sonra hastanelik oluyordum..."

Başak Sayan ikizleri

Başak Sayan ikizleri

"Hatta bu konuyla ilgili çektiğimiz bir videoyu yayından kaldırmak zorunda kalmıştım, çünkü o video yayında olduğu müddetçe ben mastitten kıvranıyordum. Her neyse. Bunları neden anlattım, yeni anne olanlara belki bir faydası olur diye.İsterseniz ve pes etmezseniz süt verebilirsiniz bebeklerinize. Haa bünye meselesi, veremediğiniz takdirde çok da sorun etmemek gerek. Siz elinizden geleni yapmışsınız sonuçta. Ben 3 ay emmişim ama hiç hastalanmamışım mesela. Konuyu uzattıkça uzatıyorum farkındayım zira şu anda tam da süt verme saatim ama artık bu zamanlarım boş. Ben de dedim ‘içimi size dökeyim en iyisi" sözleriyle bebeği olan annelere tavsiyelerde bulundu.

Hande Erçel'in ablası evleniyor

İLİŞKİLİ HABER

Hande Erçel'in ablası evleniyor
Cansu Tosun'dan büyük başarı! Dünyaya açılıyor

İLİŞKİLİ HABER

Cansu Tosun'dan büyük başarı! Dünyaya açılıyor
İşte Sinem Kobal'ın ev hali!

İLİŞKİLİ HABER

İşte Sinem Kobal'ın ev hali!

BİR YORUM YAPIN 0