Demet Akalın'dan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na övgü dolu sözler

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hakkında övgü dolu sözler kullandı. Akalın, ' Geçen günlerde Çavuşoğlu'nun Fransız vekile verdiği cevabı sosyal medyadan paylaştım. Helal olsun Çavuşoğlu'na, çok güzel konuştu.' yorumunda bulundu.

Şarkıcı Demet Akalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na olan hayranlığını dile getirdi. Kendisini dobra olarak nitelendiren Akalın, Mevlüt Çavuşoğlu'nun da uluslararası arena da doğruları haykıran biri olduğu mesajını vererek, 'Ben sanat dünyasında nasıl dobraysam Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da uluslararası alanda o kadar dobra. Geçen günlerde Çavuşoğlu'nun Fransız vekile verdiği cevabı sosyal medyadan paylaştım. Helal olsun Çavuşoğlu'na, çok güzel konuştu.' yorumunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri'nde, Fransız Parlamenter Sonia Krimini'nin, 'Tarih kazananlar tarafından yazılmaz mı? Birçok ülke için PKK terörist değildir ama sizin için böyledir. Bunu dikkate almamız gerekiyor.' şeklindeki skandal yorumuna karşılık olarak şu tarihi konuşmayı yapmıştı:

'Fransa gibi ülkeler bir şeye alışmışlar, hep patronluk taslayacaklar, hep başka ülkeleri eleştirecekler, aşağılayacaklar ve istediği kararları istediği gibi verecekler, eleştirecekler. Dolasıyla Türkiye tarafından veya başka ülke tarafından eleştiri geldiği zamanda şok olacak. Uluslararası hukuk konusunda, hukukun üstünlüğü konusunda Türkiye'ye ders vermeye çalışıyorsunuz. Burada benim söylediğime bile tahammül göstermiyorsunuz.Demokrasiden, ifade özgürlüğünden bahsedeceksiniz ama Macron'un aldığı karar Fransa Anayasa Mahkemesinin aldığı kararlarla çelişmiyor mu? Çelişiyor. Geçmişte tarihteki bir olayı soykırım olarak ya da delil olarak değerlendirmek siyasetçilerin görevi mi? BM'nin karanını okudunuz mu? Uluslararası hukuktan sistemden bahsediyorsunuz. BM'nin bir tarihi olayı soykırım olarak değerlendirmek için neler olması gerekiyor, mahkeme kararı açıkça söylemiştir. Burada siyasilere böyle bir karar verme yetkisi vermemiştir. Siz siyasetçiler tarihle ilgili yargılamayı, karar vermeyi kendinizde hak olarak görüyorsunuz. Hangi kıt bilgiyle tarih konusunda bu kadar net karar veriyorsunuz. Bu bilgi eksikliği olduğu halde karar vermenin tek sebebi vardır, o da popülizmdir. Maalesef sizin başkanınız da popülizme yenilmiştir. Soykırım ve tarih konusunda Türkiye'ye ders verebilecek en son ülke Fransa'dır. Çünkü Ruanda'da, Cezayir'de olanları unutmadık. Fransa önce kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye ders vermeye kalkmasın. Sizler böyle tepeden bakmaya devam edin, ama biz de size bu şekilde haddinizi bildirmeye devam edeceğiz. Siz kendinizi üstün görmeye devam edin, ama bu muameleyi kabul etmeyen doğruları söyleyen bir Türkiye var. Ben de sizi alkışlıyorum, bravo. Ne kadar nezaketli, saygılı olduğunuzu görüyoruz. Gerçekleri duymaktan hoşlanmıyorsunuz, biz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz, buna alışacaksınız.' 

Fazıl Say'dan İstanbul Havaalanı'na övgü dolu sözler

İLİŞKİLİ HABER

Fazıl Say'dan İstanbul Havaalanı'na övgü dolu sözler
Yemin dizisi 41. bölüm özeti yayınlandı! İşte 41. bölümde yaşanacaklar

İLİŞKİLİ HABER

Yemin dizisi 41. bölüm özeti yayınlandı! İşte 41. bölümde yaşanacaklar
Oyuncu Mesut Akusta'nın eşi saldırıya uğradı

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Mesut Akusta'nın eşi saldırıya uğradı

BİR YORUM YAPIN 0